Nikad ovako !

Biće da je fokus ultra jer su izbeljeni.
Čitao sam negde da i preparati na bazi sulkotriona, mezotriona i tembotrion imaju zajedničku osobinu da izazivaju bleaching efekat (izbeljivanje) pošto pripadaju istoj familiji.

Covek koji ga je oprskao kaze da je koristio maton ,a vi probajte da li je on u pravu.

Sent from my Gigaset QV830 using Tapatalk

Nema svrhe da se ubedjujemo. Ovo nije maton. Maton u kasnijoj fazi se reflektuje kroz gusciji vrat.

Može biti i neka abnormalna , ali abnormalna doza azota rastopljenog recimo , ili abnormalna doza nikosulfurona ili čak total u nekoj razvodjenoj dozi , recimo totalno neoprana prskalica ili slično . Najprije focus i slično.

Po simptomima kako je unisten mislim da je najpre bio neki herbicid za uskolisne korove koji se greskom nasao u prskalici.

Poslednja izmena:
Danas mi otpao tocak na balirci :haha:, balirka ostala u planini, posto nema vremena za novu osovinu, stara zavarena pa sutra u probavanje...trebalo bi da izdrzi privremeno, zamorni lom, drzalo se na kruzic precnika ~6mm.

234mjp.jpg

Mozda nije lepo oprao prskalicu posle totala..

Znam slican slucaj, otisao usluzno da prska , kaze "gazda" sipa u prskalicu a njemu je bila sumnjiva boja motivela , poslije ubedjivanja sa gazdom da nesto nije u redu (gazda presipao u druge flase jer je imao poluprazne nema etiketa). Poslije prskanja se ispostavilo da je bio total, nesto slicno na ovoj slici se desilo i tom kukuruzu.

Tako je i meni pukla osovina na balirci..ponoc..daj reko samo da je zavarimo da dodje kuci medjutim isla ona tako 3 sezone na kraju i prodata tako..ja bio ubedjen da to nece izdrzati ni do kuce..

Hoce i ovo da drzi, samo pitanje koliko dobro sam uspeo da uhvaim pravac pri zavarivanju. Sam lom nije bio "ravan", nego je presek malo i nagnjecen, tako da nije leglo na 0 kada sam prislonio da varim, nego heftanje pa doterivanje, pa urezivanje u dubinu da se zavari sto dublje.

^Nisam se setio ::svaka cast::..... mislio sam da okrenem osovinu pa sa druge strane da se odradi, a prelomljeni deo nastavi da se srafi za profil, medjutim strugar u selu ne reze navoj samo osnovna obrada na strugu....

Nazad
Vrh