Nikad ovako !

ovo je najverovatnije poprskano nekim zemljisnim herbicidom za prvo prskanje ovako je bilo kod mog komsije pre par godina

image.jpg
a

Francuzi su je varili i var se pojeo i provukao,a navoj je izgleda odavno ciknuo,sada razmisljam sta da radim.

Pa dobro ti se ovo u njivi desilo,zamisli da si vukao prikolicu na putu....Ovo ako ponovo varis,gledaj da bude 100% sigurno,ako sumnjas i malo,bolje je da kupis taj deo novi ,il neki polovan a ispravan.

Kad imaš LTZ T40 - prerađenog motornog ulja za njegovu hidrauliku nikad dosta
Imam ja t40 u dvoristu izgleda da je prosli vlasnik kao i ti.Preradjeno ulje je svuda u motoru,menjacu i hidraulici.Katastrofa.Koliko god da je taj traktor star itd ne znaci da preradjeno ulje ide svuda.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
To i jeste najveci problem.Menjac na njemu ce izdrzati neko vreme tako doduse kod drugog,kod mene ne.Razumem da se nema novca ali ako nemate za 25l sae 90 ulja bolje bataliti taj posao.Da se ne nadje neko uvredjen,ni ja nemam mnogo ali gledam da odrzavam najbolje sto mogu.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Ja svake godine pred silazu kupujem po bure od 200 litara sae 30,i bure sae 90,i onda ide menjanje u svih pet traktora komplet,motor menjac hidraulika,i posle toga naravno cim odkuca sate za sledece menjanje to se i radi... A ovo sto se istoci staro iz menjaca ide za mazanje lanaca na ostalim masinama,za motornu testeru za lanac,reduktore na presi,pauku,itd...tako da se baca samo istoceno iz motora,a i to mi ponekad odkupi komsija jer ima kotao na ulje...

Moj T40 nema kipu a niti imam prikolicu na kipu, pošto su menjane gumice, creva, ostalo je još što curi na stubu volana a kad ti se to desi u sezoni a za popravke nije toliko problem u parama koliko u vremenu onda to ide tako kako ide. A i s druge strane, sve koje znam da imaju ovaj traktor koriste prerađeno ulje jer svi "piškaju" negde. U Ferguson se sipa isključivo 90-ka.

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh