Nikad ovako !

Mi smo pre sipali traktol 80,ali u poslednje dve godine to ulje je postalo ravno sranju,kad se malo zagreje postane bukvalno kao voda,nema ni masnoce,ruke umazane traktolom operem sapunom i hladnom vodom,tako da smo presli sae 90,jednom godisnje menjanje i nista mu ne fali... Kad neko vozi traktor 10 godina sa preradjenim,sta ce mom da fali nova 90tka svake godine... :)

Da,jer mi treba ulja,pa bolje novo da sipam u menjac i hidrauliku nego sa novim da mazem lance,itd... Treba mi dosta ulja jer prskam i prikolice za stajnjak pre vuče i posle,da ne bi trulila,i tako jos dosta masina koje ne mogu u garazu... Svakako ulja koje nije garavo nikad dosta... :D

E, vi jos smijete kupovat ulje "na bure" kolega kupio bure motornog ulja pred zetvu i poslali mu odmah inspekciju da vide gdje zbrinjava staro ulje. U odnosu na novo ulje moras imati uskladisteno 15% manje rabljenog ulja koje predajes u za to registriranu firmu koja ce to ulje proslijediti dalje na rafiniranje i sta ja znam... Treba i dozvola za skladistenje rabljenog ulja a ne smije u buretu skladistiti rabljeno ulje a novo smije?!? Do sad je i on davao rabljeno ulje komsiji koji ima grijanje radionice na rabljeno ulje ali da je to spomenuo inspekciji dobio bi i komsija po repu. NAVODNO da vise sami ne smijemo mjenjati ulje u traktorima kod kuce, da se i za to mora terati na servis?!?!?!?

Ddobio je neku opomenu da zna za u buduce. Kad nam je pricao nije ni on sam vjerovao sta prica, kakve sve gluposti namecu al zakon je zakon, nabijem li ga...

Nas stiscu sa svih strana...

Mi u menjacima i diferencijalima toliko cesto menjamo ulje da ne znamo sta cemo sa njim:haha:. I kad a zamenim dam ljudima koji porcee i dosipaju u traktore jer njihovi cure.
A motorno ulje odlazem u kante i nekakve male bacve od 10-12l i posle dajem komsijama kad im zatreba da zastite ograde i slicno ili nekad da malo pomognem vatri da se brze zapali. Jedno vreme nisam imao preradjenog ulja uopste jer je vozac sipao u njegov kombi koji je toliko produvao da je trosio na 5l goriva 2l ulja.
A to sto traze da se ima 15% manje preradjenog ulja je glupost. Sta ako je coveku produvao motor i svaki dan dosipa ulje u njega? Nikako ne moze imati toliko preradjenog ulja.

Ja sa preradjenim mazem sve delove masina koji idu u zemlju,motike spartaca,plug otd.I naravno daske na koobanji,delim po komsiluku itd.Uglavnom ne prosipam nigde.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Hahahahaha Srbina tesko ko moze prepraviti... :) uvedi mu kakav hoces zakon,uvek nadje rupu u zakonu ili udara kontru,pa zbog toga Bogu hvala,i ne daju nam u EU... :D :)

E sad dali je to dobro što se može prosipati gdje se stigne je pitanje. To ulje je štetno i to jako, baca se sve oko sebe i ne samo ulje, isto važi i za ambalažu od pesticida, truje se sebe, svoje komšije i na kraju svoju djecu. I kad čitam po novinama da je Srbija po oboljenju od raka u samome vrhu ljudi se pitaju otkud, krivo nato bombardovanje, je kako da ne.

E sad dali je to dobro što se može prosipati gdje se stigne je pitanje. To ulje je štetno i to jako, baca se sve oko sebe i ne samo ulje, isto važi i za ambalažu od pesticida, truje se sebe, svoje komšije i na kraju svoju djecu. I kad čitam po novinama da je Srbija po oboljenju od raka u samome vrhu ljudi se pitaju otkud, krivo nato bombardovanje, je kako da ne.
Ima jedno selo,Bobota,znaš ti gdje je.Tamo često idem jer imam familije tamo.Ekologija 0 bodova.I što se tiče ulja i ambalaže od hemije.Uz vupik.ove njive ima kanistera hemije.

"Meštani krivi za grad, radili na verski praznik"

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, optužio je meštane da su odgovorni za nalet gradonosnih oblaka jer su radili za vreme verskih praznika.
IZVOR: GLAS ZAPADNE SRBIJE SREDA, 22.06.2016. | 23:14

1315018475576950b6a40ca812928562_v4_big.jpg

Tanjug​

Naime, više sela bajnobaštanske opštine poslednje nevreme praćeno gradom, slistilo je sa zemljom. Meštani kažu da im je i poslednja nada nestala pred naletom oluje, a da pomoći nema niotkud.
"Sve što sam imao odnela je oluja, od maline i nešto voća sam živeo. Ovde će mnogi postati prosjaci zbog grada koji nas je uništio i pitanje je da li ćemo imati od čega da platimo porez i kupimo kilo soli i šećera. Desetak mojih komšija išlo je kod predsednika opštine da moli za pomoć a on ih je pitao zašto ste radili na praznik. Sramota, ni opštine, ni raketa, ni države,“ kaže Ninko Janković iz sela Pepelj.

Inače, u opštinu Kosjerić prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, nakon dostavljenog izveštaja o šteti, oštećeni poljoprivrednici mogu očekivati pomoć kako bi prevazišli i ublažili posledice oluje od pre dva dana.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=06&dd=22&nav_category=11&nav_id=1146776

sto ne obezbede rakete u tim podrucjima ugrozenim ledom!Kakva matematika kakvi bakraci treba da stoju sleper raketa i kad dodje oblak rokanje ko u Ukrajini nema tu kako i sta eto tako.Ti ljudi koji su nadrljali sami bi kupili taj sleper raketa samo da spasu malinjake i voce od leda.

Poslednja izmena od urednika:
E, vi jos smijete kupovat ulje "na bure" kolega kupio bure motornog ulja pred zetvu i poslali mu odmah inspekciju da vide gdje zbrinjava staro ulje. U odnosu na novo ulje moras imati uskladisteno 15% manje rabljenog ulja koje predajes u za to registriranu firmu koja ce to ulje proslijediti dalje na rafiniranje i sta ja znam... Treba i dozvola za skladistenje rabljenog ulja a ne smije u buretu skladistiti rabljeno ulje a novo smije?!? Do sad je i on davao rabljeno ulje komsiji koji ima grijanje radionice na rabljeno ulje ali da je to spomenuo inspekciji dobio bi i komsija po repu. NAVODNO da vise sami ne smijemo mjenjati ulje u traktorima kod kuce, da se i za to mora terati na servis?!?!?!?

Ddobio je neku opomenu da zna za u buduce. Kad nam je pricao nije ni on sam vjerovao sta prica, kakve sve gluposti namecu al zakon je zakon, nabijem li ga...

Nas stiscu sa svih strana...

Eto Evropske unije

Ma sta jedu govna sto ne obezbede rakete u tim podrucjima ugrozenim ledom!Kakva matematika kakvi bakraci treba da stoju sleper raketa i kad dodje oblak rokanje ko u Ukrajini nema tu kako i sta eto tako.Ti ljudi koji su nadrljali sami bi kupili taj sleper raketa samo da spasu malinjake i voce od leda.

E ali u nasoj drzavi ne mozes kupiti sam rakete za svoje selo ili opstinu i odneti u protivgradnu stanicu,vec mozes samo uplatiti novac u budzet kao pomoc za kupovinu raketa,a oni ce to raspodliti na nivou cele drzave za kupovinu raketa (ili iskoristiti novac za organizovanje pederske parade kao prosle godine)... Znam jer su se ljudi raspitivali da li mogu sami stititi svoje selo-opstinu... Jedino u mestu Arandjelovac gradjani-seljaci-privatnici-preduzetnici-opstina u dogovoru sa predsednikom opstine sakupljaju novac i dobavljaju rakete i stite svoju opstinu sa okolnim selima sami iz svojih sredstava ne zavisno od ove bedne drzave,sto je za svaku pohvalu,i svaka cast njihovom predseniku opstine koji se potrudio nekako da bude njegov region ne zavistan od cele drzave po pitanju odbrane od grada...

Kod nas je jedan deda godinama drzao protivgradnu stanicu. Medjutim, covek je ostario i nije imao ko da ga nasledi pa su stanicu premestili u neko drugo selo. Sada nas stite neka od okolnih sela koja opet nemaju dovoljo raketa. Evo u Badanji je pre 20ak dana padao grad. Kukuruz na jednoj njivi sav isperutan, na drugoj 150m od nje nema ostecenja. Znaci nisu imali dovolno raketa da razbiju ceo oblak. Psenice omlacene skroz. 70% vlati prazno. Nas je za sada izbegavao, dalje kako ce biti pitaj Boga.

sto ne obezbede rakete u tim podrucjima ugrozenim ledom!Kakva matematika kakvi bakraci treba da stoju sleper raketa i kad dodje oblak rokanje ko u Ukrajini nema tu kako i sta eto tako.Ti ljudi koji su nadrljali sami bi kupili taj sleper raketa samo da spasu malinjake i voce od leda.

Logika je što da kupujem kad postoje šanse i da ne padne,bolje im da podele te pare između sebe,nego da kupe rakete pa ne bude grada.

- - - - - - - - - -

Ima jedno selo,Bobota,znaš ti gdje je.Tamo često idem jer imam familije tamo.Ekologija 0 bodova.I što se tiče ulja i ambalaže od hemije.Uz vupik.ove njive ima kanistera hemije.

E to je interesantno, isto tako je i oko sela Negoslavci, zašto je to tako neka mi neko objasni.

Nazad
Vrh