Nikad ovako !

Vidi se da je prskana - bar mi se tako cini po tragovima -, a nisu turili neku "hemiju" od 200-300 din/kj :sta:

Otkad ima u Radičević Fruške gore???Prepoznao sam ti njivu o onim žbunjevima u desnom uglu i po stalnim tragovima što Agrija ostavlja.:ppozdrav:

Nije to Fruška Gora,to je Srbobran,a stalni tragovi su od Amazonen werke :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

A rekao sam ti još u martu da preoreš i da poseješ repu :cvetic:

Nisi ti kriv,što te je sramota???Slila se voda sa Autoputa pa nisi mogo dugo da uđeš u njivu.Amazone ostavlja na 2 metra tragove.:cvetic:

Neko mi opasno urekao komšiluk,komšija umalo da na*ebe dok je balirao,uhvatila mu balirka rukav ali srećom nosio neku lanenu košulju pa je pokidalo,a njega samo malo rastreslo.Zastala mu pred kraj baliranja on onako umoran siđe da vidi šta je,nije ni raskačinjao i eto ga proradila kad nije trebala.Prošao je odlično.

ja sam video uhvatio kardan driker od rukava kozne jakne mladom radniku kod nekog gazde u Zrenjaninu ,okrenuo ga par puta ruku su mu jedva spasli na VMA!

Daleko bilo. Pazite ljudi gasite masine kad nesto cackate oko njih potreban je samo mali trentak nepaznje.Zalost kako je jedan mlad zivot okoncan

I onda si ostavio kardan da radi i lamela da proklizuje a ti si sišao sa traktora da se tome diviš?
Pa valjda si prvo isključio kardan da ne napravi veće sranje i da ne spali lamelu

Sve ja to znam kolega,ali kad te djavo tera,mislis dok iskljucim,dok ukljucim prodje pola dana,ovako skocis sa traktora i cackas tamo,a u vecini slucaja bude tragican ishod tog cackanja... U mojoj okolini bas dosta njih ima koji su cackali oko beraca i sad su bez sake i ruke,a jedan je i nogu unakazio,prao berac dok je upaljen i keder mu povuce ruku,on gurne nogu pod remenicu od tarupa misleci da ce ga ugusiti i stati,ono otkine i stopalo i ruku do lakta...

Mislim da su beraci najveci broj ljudi povredili.Zurba,umor i ono "nece se bas meni desiti" su najcesci razlozi za te nemile dogadjaje.
Secam se reci majstora iz Zmaja koji je dosao da pregleda berac kad smo kupili: "Zapamti!Berac nista ne izbacuje iz sebe,vec uvlaci u sebe!"
Poslusao sam ga,nisam nista radio oko njega dok je ukljucen,osim podmazivanja lanaca.Ali uvek pazljivo,pazeci na garderobu i gledajuci gde stajem.

Kod mene je otac ostao bez lijevog palca, otkinuo mu berac.. Znam i ja da se uvije zurba u pitanju, pazite i cuvajte sebe, gvozdja ce uvijek biti..

Nazad
Vrh