Nikad ovako !

Video sam na jednom mestu u ataru sličnu situaciju. Sa jedne strane lenije "gazda" sa velikom parcelom a preko od njega sitnije parcele različitih vlasnika.
Ovaj prvi zakorovio njivu pa sačekao zadnji rok da poseje njivu i totališe a sa druge strane ovi jadnici nagrabusiše jer ovaj preko totalisao po vetru pa im 3m od lenije pšenica ošurena. Bar da rodi nešto al eto svake godine gazdurina svojski spi*ka njivu.

Uzvratiti reciprocnom merom. Ono tipa : psovki nerviranje itd samo skodi... Oprskao ti komsija njivu, a cuti pravi se blesav, nista samo smireno, dodjes kuci sipas nesto od totala, i opicis i ti njemu isto ili koji procenat vise, shodno povrsini njive koju radis, a urnisana ti. Shodno toj povrsini koju on radi procentualno uzvratis...
A ako nemas total, cekas pred klasanje psenice, zakacis tanjiracu i takodje reciprocno uzvratis... i eto... Samo bez nerviranja opusteno kao na izletu..

Kaze freza po 10km=5e pa nebi mu ja ovdje frezao ni po 50 maraka

Mozda je onako iz zezanja rekao tu cenu, nije mofuce da tako jeftino radi u tim uslovima. Radim vecinom u takvim nagibima i kod nas je 2.5e po aru takvo frezanje. Ovde na snimku ne bih rekao da je puni velika strana jer je na dnu podbrazdio lepo a ako je malo veca strana to.ne moze sigurno uraditi. I manji traktor tu dosta lakse ide, npr ja sa torpedom 75 nema sanse da izadjem uz neko takvo oranje gde kinezi idu bez problema.
A kolega hazee sto kaze da moze uzbrdo, ne znam da li imas iskustva koliko sa takvim radom ali ja imam dosta. Dosta veca strana moze da ae obradi kad se ovako vraca. Kada frezas uzbro traktor po malo okrece i ide sporo i freza se ukopa dosta duboko i ne gura ga uopste uzbrdo samo ga koci na taj nacin.

Ne znam kako je kod tebe Alene ali je meni sa solacom lakse ici u brdo sa frezom nego niz strm brijeg jer pogura traktor opasno, freza je howard 205 i Bome hoce da gura...

Uzvratiti reciprocnom merom. Ono tipa : psovki nerviranje itd samo skodi... Oprskao ti komsija njivu, a cuti pravi se blesav, nista samo smireno, dodjes kuci sipas nesto od totala, i opicis i ti njemu isto ili koji procenat vise, shodno povrsini njive koju radis, a urnisana ti. Shodno toj povrsini koju on radi procentualno uzvratis...
A ako nemas total, cekas pred klasanje psenice, zakacis tanjiracu i takodje reciprocno uzvratis... i eto... Samo bez nerviranja opusteno kao na izletu..
Ja se demostrativno protivim ovom tvom predlogu o uzvracanju jer zasto unistiti moj predlog je da kad sazori skines usev tako cu ja e nema vise da se nerviram i slicno i da te opominjem,lepo skinem i smesak i nisam ja .MARS!!!!!
E taka slika i kod mene bila prva 2 reda sprzen suncokret a dalje kako vetar duvao tako i nosio do 20 reda.
E neces vise ja ti kazem,pa dal si tada popizdeo ,prijatelju moj ,sto ti je tvoj caca sjebao moj suncokret ,ima toga jos ,idemo dalje.

Evo kako mene vole moje kolege,
ocigledno nemogu nesto da mi oproste a nemaju obraza da mi to kazu pa da resimo na neki nacin jer ocigledno ih boli uspeh moje porodice i mene pa resio neko samo da upropasti moj trud i rad.

afab35c127c7a09c9d8cd3875a5fe277.jpg

ebe6f04c6748161ba4935378d44c353c.jpg

688500290c09c195203867e8b4a90749.jpg

8d8b05f0faf5bfe6d2ee4735bb3a9d07.jpg

b6a2e63f6c9637befe596e292d3b23da.jpg

Usao od pravca kombija dokle se vidi da je isprskano i tu je verovatno zavrsio sa hemijom pa se okrenuo i ispraznio jos malo u povratku i otisao.

Poslato golubom pismonosom

Ово је баш намерно, за разлику од многих који претрпе штету од својик комшија који случајно опрскају по који ред што јесте немарно, неодговорно, бахато и шта још али ненамерно.
Овде у једну страну 12 реда ширине а у другу 7, што ли је искључио крило?

Da bi sa ostatkom hemije napravio sto bolji mlaz tj naneo vecu stetu. Strasno kakvih sve ljudi ima.

Ovo što postavljate da je komšija oprskao po koji red kod mene je svakodnevnica,i to je ,,normalno".Naime,tajfuni idu da prskaju kad ostatak normalnog sveta ni ne razmišlja o tome(naravno zbog vetra),razlog,imaju puno pa moraju da bi završili na vreme.Obični smrtnici komšije imaju samo nerviranje i svađu sa njima.Ne pamtim godinu bez štete.

Juce sam u Turiji video jednog gazdu(pravog,nije ironicno) u akciji prskanja,ali se spara na diznama za vetar,samo su po 2 krajnje protiv vetra,ove ostale izmedju su obicne.

Slicno ovoj poslednjoj slici sam video u ataru pre koij dan ali nisam slikao. Naime, parcela suncokreta od 2-3 jutra sprzena skroz naskroz, mislim da je total u pitanju. Strasno je sta se desava. A ja danas bio da oparam suncokret i na jednoj njivi koja ima put na kraju pa je onda kanal dubine 4-5 metara ceo uzglavnik (sirine oko pola jutra) je oprskan, pretpostavljam, hemijom za kukuruz. Suncokret se skvrcio ali nije izgoreo skroz.
Ponekad pomislim da oni koji rade te stvari citaju ovaj forum i onda kazu: "E sad cu ti ja dati!" Stekao sam takav utisak.
A to za dizne protiv vetra - kupicu, nije problem, ali jeste sto nece komsija. Ma treba prskati na crno i dovidjenja - kao jedan komsija sto je oprskao kukuruz na crno a uhvatio i jedu brazdu mog suncukreta i cisto i jedno i drugo (trebao je uhvatiti malo vise :osmeh:).

Eto dokle je naša svest došla.Doći čemo u situaciju da ćemo morati postaviti straže na njivama.Pogreši se,komšije se dogovore i kraj priče a namerno je već prevršilo sve granice.Ovo je po meni čista anarhija.

Nije ovo neka steta, cisto da te iznervira neko bez veze. Lep kukuruz pa ajde malo da ga poruzni.

Poslato golubom pismonosom

Ja se demostrativno protivim ovom tvom predlogu o uzvracanju jer zasto unistiti moj predlog je da kad sazori skines usev tako cu ja e nema vise da se nerviram i slicno i da te opominjem,lepo skinem i smesak i nisam ja .MARS!!!!!
E taka slika i kod mene bila prva 2 reda sprzen suncokret a dalje kako vetar duvao tako i nosio do 20 reda.
E neces vise ja ti kazem,pa dal si tada popizdeo ,prijatelju moj ,sto ti je tvoj caca sjebao moj suncokret ,ima toga jos ,idemo dalje.
Savo nisam te bas najbolje razumeo, verovatno si kucao u brzini de pojasni mi...:ppozdrav:

Slicno ovoj poslednjoj slici sam video u ataru pre koij dan ali nisam slikao. Naime, parcela suncokreta od 2-3 jutra sprzena skroz naskroz, mislim da je total u pitanju. Strasno je sta se desava. A ja danas bio da oparam suncokret i na jednoj njivi koja ima put na kraju pa je onda kanal dubine 4-5 metara ceo uzglavnik (sirine oko pola jutra) je oprskan, pretpostavljam, hemijom za kukuruz. Suncokret se skvrcio ali nije izgoreo skroz.
Ponekad pomislim da oni koji rade te stvari citaju ovaj forum i onda kazu: "E sad cu ti ja dati!" Stekao sam takav utisak.
A to za dizne protiv vetra - kupicu, nije problem, ali jeste sto nece komsija. Ma treba prskati na crno i dovidjenja - kao jedan komsija sto je oprskao kukuruz na crno a uhvatio i jedu brazdu mog suncukreta i cisto i jedno i drugo (trebao je uhvatiti malo vise :osmeh:).
Ne da citaju ponekad vec stalno citaju.Iz mog sela dva clana na poljoinfo ovi ostali svi citaju i prate sta pisemo.Ja se nebih usudjivao da javno kacim slike necijih aluga od njiva iz mog atara a ovde ih ima i krivudavih redova i lose spremljenih njiva putevi su katastrofa a da nepricam o sprzenim usevima na medjama.

Ima dezurnih spijuna iz svakog mesta koji prate forum i onda drukaju to sam i ja doziveo.
a za ovo prskanje nemarnih "gazda" i ja sam imao ove godine ja pazio na njihove njive ,a oni meni poprskali uzglavnice nije strasno ali opet je bezobrazno po najvecim vetrovima su prskali i kao nadoknadicemo mi to.Jednom coveku oko salasa krenuli i ovaj izasao stao pred traktor i nije im dao da nastave dalje vocke u trecoj godini,jagode u prvoj,malime u drugoj godini i od toga zivi,a ovaj "gazda" zavro da prska repu kaze mora platice stetu ali sreca sto je ovaj sa salasa malko i salasarski zajeban pa su brzo odustali od prskanja.Inace imam neke drugove gazde nad gazdama dizne za vetar i na maloj i na velikoj prskalici i maximalno paze i sad imaju neke njive na granici Kucurskog i Vrbaskog atara i Vrbasani kad prskaju okrecu na leniji,a ne gase prskalicu i tako i njima oprskali uvratine ovaj najstariji kad je vide kaze ima leka dosao sa velikom prskalicom i njihovo kad je radio i on bez gasenja okrece na leniji kaze nikad vise niko nije njine uzglavnice oprskao,a nisu mu se ni zalili.

Nazad
Vrh