Nikad ovako !

Koji si ti lik! Pa nismo mi CSI Miami ili Jane iz Mentalista da istrazujemo dal su pokrali, dal su ubili ili su zarobljenici. U opisu videa pise da su lopovi. I mi komentarisemo taj scenarijo.

Pise i na tarabi svasta i za onog iz sjeverne koreje , jer si mozda bio tamo pa da to potvrdis :haha:. A takvih "milicajaca" je bilo i ovdje u bivsoj drzavi , pa sta mislis kako su prosli kod promjene sistema , oni koji su tako "lemali" iz dosade , nije bitno na kojoj strani.

Nisam uopste naglasvo gdje se ovo odvijalo niti bilo sta tvrdio. Uostalom gdje pise da nije u turskoj? Ja samo mogu da procitam sem komentara sledece: "Turski policajac uhvatio dvojicu lopova". Ja mislim da turski policajac ne moze da vrsi duznost van svoje zemlje. Da naglasim. Uzimam onako kako pise. E sad oni mogu biti i maje sto se mene tice. smile emoticon

- - - - - - - - - -

Pise i na tarabi svasta i za onog iz sjeverne koreje , jer si mozda bio tamo pa da to potvrdis :haha:. A takvih "milicajaca" je bilo i ovdje u bivsoj drzavi , pa sta mislis kako su prosli kod promjene sistema , oni koji su tako "lemali" iz dosade , nije bitno na kojoj strani.
OK, izvinite uvazeni gospodine. Vi lijepo istrazite ko su i sta su i odakle su, pa cemo tek onda razglabat dal je zasluzeno, dal se uopste trebalo odigrat kako se odigralo ili bilo sta sto nas bude zanimalo.

Ja ne mogu da verujem koliko daleko je otisao bezobrazluk kod naseg naroda... Imamo nekoliko hektara nasledstava sume u Radjevini (umro dedin brat i treba da se pokrene ostavinski postupak, ali opet mama ima nejvece pravo na imovinu jer ostale naslednike i ne interesuje a i ne znaju ko je bio taj covek). Rec je bukvi, grabu i ceru, sve kvalitetnim sumama. Iz suma godinama kradu (sve isti ljudi) po nekoliko kubika drva. Ljudi mi javljaju ko je i kada krao, ali opet ne mozes da ga tuzis jer ukrade po 2-5 kubika, taman da se uklopi u zakonski minimum a da ga krivicno ne gone. Upozoravali ga da to ne radi i nista. Ali sada je to prevrsilo svaku meru. Usao u tudje i isekao skoro 20 kubika drva!!! Eeeej? Ajde da je krao samo nama,nego i ostalim ljudima. Vide se tragovi konja i samarica kojima je spustao drva, znam i ko je sve bio i koji su ljudi radili sa njim u dnevnici. Cak tata zna i kome je prodao drva.
Danas idu u Krupanj da prijave policiji i sumarima, pa cemo videti sta ce biti (a verovatno nista). Taj godinama kraducka po sumama i nikom nista. Kune se da nije on, a ljudi priaju da nema ko drugi. Caki neki od ovih sto su bili sa njim mogu da potvrde ko je bio tamo.

Da se upisem u temu ::sramota:: oprez sa elektricnim alatima (mala brusilica sa dodatkom za secenje drveta),zamalo da ostanem bez vrha levog kaziprsta spasile me jake kozne rukavice imao sam srece vise nego pameti sto mi nije uhvatilo saku ne bi me posle sastavili.Trenutak nepaznje i onda urgentni centar usivanje, injekcije,previjanja i ostale za.ebancije.
Evo i slike sa previjanja na klinickom centru, vrh je visio na kozi uspeo doktor da prisije i oporavlja se polako.Desilo se 8 marta slikano 22.[/IMG]
22032016206_zpsitwb020j.jpg

Nema nista od toga,nikad nece prestati jer vlasnik ne dolazi tu.Lepo ti to iseci sta moze da se iskoristi i posadi bagrem.

Kakava brusilica sa dodatkom? O cemu se radi? Inace jeb si mu kevu a tako je licio i moj prst, kaziprst, do prvog zgloba je bio podeljen, racepljen do koske uzduz, cak mi je i nokat pukao na pola uzduz, kao i koza i meso, sreca kost nije slomljena bila, ja sastavim lepo sve rukom i keva med sestra, kod lekara nisam ni bio ali sam bio isprican sve kako treba. Uf kako je to bilo jaokanje kad je gaza zarastala izmedju... Sad imam oziljaki nokat se vidi ispod belo isto. Meni je kapija pala, tj povukla me, ja uhvatio da je zatvrim, klizna. A pre toga sestric bio tu, zet ga pustio i on je gurao sreca, ubila bi ga sigurno.
A tebi zelim da ti ostane prst i da nema komplikacija.

Kakava brusilica sa dodatkom? O cemu se radi? Inace jeb si mu kevu a tako je licio i moj prst, kaziprst, do prvog zgloba je bio podeljen, racepljen do koske uzduz, cak mi je i nokat pukao na pola uzduz, kao i koza i meso, sreca kost nije slomljena bila, ja sastavim lepo sve rukom i keva med sestra, kod lekara nisam ni bio ali sam bio isprican sve kako treba. Uf kako je to bilo jaokanje kad je gaza zarastala izmedju... Sad imam oziljaki nokat se vidi ispod belo isto. Meni je kapija pala, tj povukla me, ja uhvatio da je zatvrim, klizna. A pre toga sestric bio tu, zet ga pustio i on je gurao sreca, ubila bi ga sigurno.
A tebi zelim da ti ostane prst i da nema komplikacija.

Ja sam bogami morao na urgentni jer je visilo na kozi i rana je bila mnogo prljava deo rukavice ostao unutra, prvo tetanus posle 5 dana po 3 injekcije dnevno jos me guzica boli posle toga tablete.Vrh prsta se primio nema nekroze tkiva za sada ostaje na mestu,necu imati osecaj u vrhu ali nema veze dobro sam prosao.
Evo kako izgleda skinuto sa Black&Decker rucnog cirkulara starije generacije onaj zeleni sto se natakne na busilicu.

Kako se ljudi igrate sa tim listovima od cirkulara i brusilicama jos ovaj list zube velike i jos nalepljene vidije to kad pocne da otpada ko puscano zrno leti!Prosle godine kolega hteo lamperiju da sece i isto sa brusilicom i listom od cirkulara kaze samo od jednom vidim magla crvene boje kad je pogledao on prst po duzini na pola isekao od kosti nista ostalo nije eno ga jos uvek nosi neke sipke i zice u prstu!

Tako sam i ja sekao neke odpadne letve i padne mi takva ideja ,odem slučajno u jednu prodavnicu kažem kakav mi nož treba i za šta bi ga koristio.Prodavc kada je čuo nije hteo da mi proda.Mogu samo da mu zahvalim kada vidim ove slike. Tada mi je i objasnio da zbog obrtaja ne sme vidija na brusilicu.

Jedan je ovdje sjekao neku lamperiju s VELIKOM brusiicom i listom od rucnog cirkulara BEZ ZASTITE. brusilica skocila i zabola mu se u lijevu kljucnu kost... Nosio je i brusilicu na hitnu nije se usudio da ju vadi napolje jer je duboko unisla.

A komsija iz sela prosle jeseni uradi istu stvar, samo da nesto prereze, stavio list na brusilicu, i kad ju je ostavljao ona se jos vrtila i poguli mu kozu s prstiju lijeve ruke. Najprije sivali tri prsta skupa da krenu arastati onda su ih odvajali. Ima funkciju tih prstiju ali zateze ga koza, kaze da jedva drzi volan...

Samo se vi igrajte sa zivotom...

Za brusilicu postoje specijalni listovi koji pre svega mogu da izdrže tu brzinu. Ti sa malo zuba se koriste za kekserice koje su potpuno zaštićene a ako hoćete nešto da sečete onda idu one sa sitnim gustim zubima koje ne mogu mnogo da zapnu. U svakom slučaju ni u jednom trenutku se ne ispušta iz obe ruke i svakako nije za sečenje lamparije... koristi se za doterivanje tesarskih veza i sl. gde je materijal masivan i ne mrda.

Nazad
Vrh