Nikad ovako !

Gledao sam neku emisiju poput Brainiac i tamo su pucali u vazduh i verovatnoća da olovo padne na mesto ispaljenja jednako nuli.I olovo koji pada slobodnim padom nemože da ubije nikoga.:ppozdrav:
Sve sto u padu ostvari energiju jacu od 12 dzula je letalno(smrtonosno)po coveka. Na primer pre nekoliko godina kod mene u naselju bila svadba i senlucilo se iz svega i svacega mi ujutro ustali kad rupa na krovu od jugica ali zrno nije skroz proslo lim rascepljen ali kugla od duge devetke odskocila i nasli je pored na betonu ali da je udarilo u glavu ne daj Boze posledice bi bile fatalne!

3 ujutru nigde nikoga opalio u vazduh u pravcu gde nema kuća.Rikošet od betona,moguć ali za mene beznačajan jer sam bio na terasi,na visini od 2,3m,još pucanj pod oštrim uglom nikako nije mogao da rikošetira u nazad,jedini mogući rikošet bi bio na starnu,a i tad zrno nema dovojnu energiju da usmrti.

Svaki metak ispaljen pod ugom u vis je smrtonosan.Najbolji domet u balistici je pod uglom od 45 stepeni.U JNA dok je šarac bio deo naoružanja sa tronožca je nivelacija bila 45 stepeni kada se gađalo sa vece nnm i ta tehnika se zvala "posipanje"Dakle koristiš prednost terena da povećaš domet.I artiljerija najbolje rezultate postiže u opsegu 45-55 stepeni,kad govorimo o dometu.Ali ima i previše promenljivih da bi se govorilo o nekoj realnoj verovatnoći pogodtka.Sve se svodi na splet okolnosti.

Nas su učili kad smo prolazi diverzantsku obuku gde je standardni deo obuke bio i gađanje iz PASP M76,da koristiš prednost u visini terena i da koristiš vetar.Naravno mi to nismo toliko detaljno obrađivali jer smo imali osnovnu obuku,ali pravi strelci po VES-u su imali pogodke koje se graniče sa nemogućim,upravo jer su umeli da koriste vetar i prednost u vsiini terena.

Iz mog iskustva svaki kosi hitac pod bilo kojim uglom ima isti domet i probojnu moć.Jedino vrsni strelci iskaču iz šablona.

9mm PARA na 500m ima energiju 127J.ALi treba uzeti mnogo promenljivih u razmatarnje,visnu sa koje se dejstvuje pa samim tim i gustinu vazduha,vlažnost vazduha,vetar,ugao ispaljenja,jačinu punjenja municije.

to je bilo za opkladu,ja i predlago da uzmu pravu ali nećedoše.

- - - - - - - - - -

Valja li sta ovaj zeder, jel' jos uvijek efikasan ili je provaljen?
Gledao sam auta koja imaju zeder a probana su da ukradu.Sve su pripremili oko brave i napustili ,štete ima ali auto je ostalo.Pretežno izbjegavaju auta sa zederom i ne probavaju,ove alarme skidaju kao paučinu.Rođaku su u BL ukrali pasata skoro novog jer je bio ubijeđen da kobru ne mogu skinuti.Ljudi dosta lijepe samo naljepnicu zeder pa su dosta sigurniji ali i lopovi su upratili da su naljepnice fuš jer već imaju brojeve servisa koji rade zeder a oni naljepnice ne dijele i ne prodaju jer imaju ograničen broj.Rođo ima zeder ma golf4 4 gog i bile su naljepnice,kad je meto folije na prozore skunuo naljepnice i treću noć su mu obili auto.Kad su vidili da ima zeder sva sjedala,nebo i ostalo šta su mogli su mu isjekli.

На жалост, ова је "теорија" потврђена у пракси. Јел' вам погинула девојчица у БиХ од метка из ЦЗ 7,65, ван теоретског домета, испаљеног у ваздух на свадби.
Gdje, je li kod Bijeljine?

To podrzavam,ako neko moze da plati auto 10 000e,a nema 200e za zeder... *bes posao onda.
Mada se nagledam po NSu besnih auta sa rasparenim i celavim gumama,luxuz je to.

Nije to ništa,imamo mi i primer koji je ušao u anale forenzike i balistike.Tamo krajem 60-ih na jednom gađanju vojnik na rednom broju 1. gađao ukoso.Dakle gađao sa streljačkog mesta 1 metu br 10. skroz desno.Još gađao brzometkom M48 a bojevo brdo bilo tako napravljeno da nije predviđeno za ovakve radnje,pa je svako drugo zrno zbog brzine paljbe prebacivalo.Elem epilog je da je ranio ženu koja je bila na njivi,nekih 6-7km od strelišta.Mislim da je pogodio u plećku i napravio prostrelnu ranu.

Imao sam negde skeniran isečak iz novina,ali ne mogu da ga pronađem u računaru.

nastavak kampanje
http://www.alo.rs/bogosavljevic-seljaci-vise-da-radite/34464
[h=1]Bogosavljević: Seljaci, više da radite![/h]upotrebimo staru tehnologiju da bi ušparali na gorivu
danas sam malo probao :osmeh:
12717318_10203965120528366_976724081196699344_n.jpg

- - - - - - - - - -

............
ja sam vec to započeo na fejsu,ali ipak je ova devojka zanimljivija od mene :haha:
neka kobila i ja
12523164_10203822306678109_1919365697403980974_n.jpg

neka krava i ja
12644949_10203857589160149_9151616487327264460_n.jpg

Pogodjen je onaj švaler od metka koji je ispaljen u vazduh,uleteo kroz prozor i pravo u debelo meso :D

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока
Mislio sam da je to urbana legenda.

Ostaviću mikrofon, dosta mi je svega, ne dolazim do izražaja zbog njega i njega

Evo ga:
http://www.blic.rs/vesti/hronika/ub...ova-koji-mu-je-upao-u-stan-usred-noci/sr92nb4

To je bilo dve ulice od mene. Čovek koji je u komentarima pisao pod nadimkom ''zbpzzzo'' je objasnio slovo zakona u ovakvim situacijama ali raja željna krvi ga je popljuvala. Lepo mu je odgovorio jedan čovek: Џаба сте се трудили. Примећујем да сте изузетно упућени у кривично право, али то овде не вреди јер колики год ви интелектуалац били, остали ће бити "доктори наука" завас.

Ovaj snimak donekle opisuje situaciju. Pogotovo ovaj deo o samoodbrani.

http://poljoinfo.com/showthread.php?14353-Case-cx-150&p=1103715#post1103715
komsinica maja :ppozdrav::haha:
Photo0104.jpg

- - - - - - - - - -

Ovaj snimak donekle opisuje situaciju. Pogotovo ovaj deo o samoodbrani.

- O gospodine provalniče, dobar dan. Jeste li našli nešto vredno kod nas u stanu?
- Slabo gospodine, grdna ste sirotinja, nikakvog obzira nemate.
- Jao ja se baš izvinjavam, a da li biste nam se priključili na ručku?
- Oh hvala, vrlo ste ljubazni. Šta je ovo... jel ovo beli hleb... JEL VI OĆETE DA ME UBIJETE?
- Ne ne pa molim vas nemojte tako nije namern...
- ZOVEM POLICIJU ZAPAMTIĆETE DAN KADA STE POSLUŽILI PROVALNIKU HRANU PUNU GLUTENA.

Nazad
Vrh