Nikad ovako !

Kod nas su jedno vece upali kod coveka starijeg, preko puta mene, 15 minuta su mu preturali po kuci. Dosao je lik kojem je pre neki dan pozajmio 6 000 dinara, on je i kod mene krao ovce i ostala ekipa, njih 5. Covek nije smeo nista da uradi jer se bojao za zivot. Prijavio policiji uredno sve oni su dosli i zajebavaju ga kod njega kuci. Rekao je da zna ko je, oni kazu kako si ti mogao da prepoznas kad si se sakrio !!!????????
Sutradan upali kod zene, sekli joj prste na ruci, slomili nos, sutirali, stavljali ruke na rakasto i zavratali vrata...
Pre neku godinu se procuje po selu da je neki covek dobio 5 000 eura, od neke prodaje, zemlja valjda.. Upadne mu decko sa kojim sam odrastao 24-25 godina, dvoje dece kuci. Cerka tog coveka cuje buku i izadje, ovaj je udario motkom u glavu, 6 meseci koma, izgubila pamcenje godinu dana ne zna sta se desavalo pre i jedva da je ostala ziva...
Pre neku god bile fasanke, komendije, onaj maskembal, lik udje kod coveka i napadne mu maloletnu cerku , otac skoci da je odbrani , ovaj mu odsece glavu sekirom, za devojcicu nisu hteli da objave, nadam se da je nije silovao. Pre toga vise silovanja imao... sudija ga pustio posle trecine kazne.
I posle da razmisljam kad mi dodje, nebi ziv ostao sto posto, makar ga ja pojeo posle da sakrijem dokaze.

Meni su pre 2 godine ukrali 5 akumulatora (možda sam i pisao u temi)Dva kamiona ispred kuće bila i jedan mi bio u dvorištu tj ispred ulaznih vrata.4 NOVA i jedan polovan ali odličan,i to za Arandjelovdan uveče bili po nekim slavama ja to veče ni primetio nisam.Ujutru nema ni jednog.Zvali policiju oni kao rešićemo trte mrte,ni dan danas ništa od njih.Otprilike znam par ljudi koji su vrv umešani ali da mogu da saznam tačno ko je i gde su završili lepo bi se proveo.Meni 800e nema a on ih je prodao svih 5 za 100ak eura.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Naopako! Stricu u BGu pre 3-4 godine narkici ukradu Z 128. Bila na KG (ili Topola) tablice, pa mislili da je nece traziti. Isli po buvljaku sa njom i prodavali kraadenu robu, a u autu se i malo fixali. Auto nadjen u Borci dok su ordinirali po naselju, a lopovi pohapseni. Bili se specijalizovali za Zastavina vozila. Razvale plastike oko volana, nekako skinu onaj blokator volana, a bravicu za paljenje premoste preko dzeka na dugme i tako upale i odvezu.
A sto se tice akumulatora, neki cak i takoreci novi zavrse na otpadu, te sam tako nasao kamionski star par meseci od 143Ah, ali bez cepova, a posle 2 meseca jos 2 od 110Ah. Isto tako rodjak napravio garazu za kamion i prvo vece kad ga je parkirao unutra neko ukrade akumulatore i iz kamiona a i iz auta. Tolike godine stajali napolju, prvo vece parkira unutra i nesto fali. Krali su i kod drugih i akumulatore a i gorivo, ali meni ne.

Kad ga ukradu narkomani ni po jada u većini slučajeva se pronađe,al kad ga kradu profesionalci to za par sati bude rastureno.Poznaniku su ukrali Megana i završio na jednom otpadu i to ga sasvim slučajno našli,tj našli delove :osmeh: Ukraden uveče u 11,ujutru u 9 policajci obilazili otapd za koji odavno sumnjaju da se bavi tim stvarima,al ništa samo gomila delova.Operativci malo pročešljaju i sasvim slučajnu u žbunju pored placa nađu tablicu koju je radnik bacio.Krene standardna priča,kaže kod njih stigao u 3 ujutru,do 7 sve bilo ratsureno i nikad ga ne bi našli da se radnik nije zeznuo.

Imali smo mi u jedinic jendog vojnika koji je radio u radionici,a došao iz "kruške" na služenje,taj je svaku bravu znao da otvori za par minuta :osmeh:

jedan sam opalio u vazduh druga dva u beton nekih 2m iza njih...,al nisam nikoga ugrozio,
Кад сам набавио прву кратку цев пала је одлука: не користим га (осим на стрелишту) а ако потегнем, пуцам у месо тј. у централни нервни систем (једини погодак који сигурно зауставља наоружаног противника).
Чудим се да је твоје размишљање такво, мислим, као лица коме је оружје део професије. Зрно у ваздуху не остаје горе. Враћа се брзином 18,3 м/сек. и ако те погоди у теме мртав си, буши хаубу или кров, ломи цреп... Меци испаљени у бетон рикошетирају а сигуран сам да си користио ФМЈ зрна, значи могућ вишеструки рикошет, па си угрозио животе невиних људи. Добро си прошао!

Kolega pretjeruješ sa teorijom o pucanju vazduh . Vjerovatnoća da nekog pogodiš pucajem u vazduh je jako mala.
На жалост, ова је "теорија" потврђена у пракси. Јел' вам погинула девојчица у БиХ од метка из ЦЗ 7,65, ван теоретског домета, испаљеног у ваздух на свадби.

Gledao sam neku emisiju poput Brainiac i tamo su pucali u vazduh i verovatnoća da olovo padne na mesto ispaljenja jednako nuli.I olovo koji pada slobodnim padom nemože da ubije nikoga.:ppozdrav:

https://www.youtube.com/watch?v=AKa9ZcOYGLI

Sta si imao iz fizike? :D poslusaj kad kaze koja je brzina metka kad pada, oko 500-700 a potrebno je oko 200. Pa zakljuci.
Metak leti vise od 1,5 km gore, sad kad stigne do maksimalne visine zastane i onda pada, ubrzava i dostize, max velosicy, max V, svoju maksimalnu brzinu jer ne mzoe da putuje brze zbog otpora vazduha a to je dovoljno da ti kroz glavu udje u stomak od gore. Mala verovatnoca ali npr ako metak ide u centar beograda za novu godinu a tamo koncert... tebe ce tesko jer ne drzis pistpolj po 90 stepeni.

Sto se tice zastite vozila od kradje lopovi uvek idu linijom manjeg otpora uglavnom preskacu vozila sa zastitom bilo mehanicka ili alarm, sto se duze zadrze oko obijanja veci rizik da ih ukebaju.Naravno ako se zainati da ukrade ne moze nista da pomogne.Citao sam za slucaj u Nemackoj ukrali su (ako se dobro secam izuzetno redak audi qvatro) iz kruga fabrike digli ga sa specijalnom dizalicom preko ograde,vozio ga tadasnji direktor fabrike.
--------------
Pardon omasio sam temu hteo sam ovaj post u 'kako sacuvati imovinu od lopova' ali sam kasno video da sam se zaj....::sramota::.

Pogodjen je onaj švaler od metka koji je ispaljen u vazduh,uleteo kroz prozor i pravo u debelo meso :D

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh