Nikad ovako !

Naravno da sam trazio njegov video, nije on jedini ali sad tu pise kako se motorke i brusilice cuva a na videu se to bas i ne vidi jer je napravio 2-u-1 sistem... Brusilica nit ima kocnicu, nit ima podmazivanje lanca, nit spaner lanca kako treba, NISTA. Tragedija koja samo vreba da se dogodi...

Ovakvi "sistemi" se kod mene zovu "samoubojstvo iz zasjede", nikad ne znas sta se desiti moze...

Naravno da sam trazio njegov video, nije on jedini ali sad tu pise kako se motorke i brusilice cuva a na videu se to bas i ne vidi jer je napravio 2-u-1 sistem... Brusilica nit ima kocnicu, nit ima podmazivanje lanca, nit spaner lanca kako treba, NISTA. Tragedija koja samo vreba da se dogodi...

Ovakvi "sistemi" se kod mene zovu "samoubojstvo iz zasjede", nikad ne znas sta se desiti moze...

Ova mašina je napravljena iz čiste zaje*ancije i sve što je ikad odradila je ovo na snimku, posle je sve rasklopljeno i otišlo na otpad sem brusilice. Kako misliš da bi radilo kad nema podmazivanje? Napravio čisto da probam može li, vidio da može i gotovo. Možda bi moglo da se riješi i podmazivanje ali nisam imao potrebe za tim jer imam dvije motorke. Što se kočnice tiče, električne motorke nemaju kočnicu.

Kad si ju napravio pisao si da cete to koristiti za rezanja ogranaka u dvoristu... Mozda si tad imao u planu pa si vidio da to nije dobro rjesenje, ne znam...

Sto se ovih sto vuku bager i drva tice, to nije mazohizam nego je debilizam...

Ispravka, električne testere imaju kočnicu ! Moj einhell ima duplu kočnicu, jedna je na prekidaču za paljenje (kada se pusti prekidač, kočnica je odmah zaustavi), a druga je klasična.

Danas ga operisali,imao sreće neki ligament je zakačio i blago ošteti mišićno tkivo sve sanirali doktori,imaće umanjenu funkciju ali ništa strašno.

Ja sam mislio da je gotov kako je krv prštala,kao da je presekao arteriju,a ustvari se uplašio pa je srce lupalo ko ludo.

Nažalost nagledao sam se krvi i ranjavanja pa sam znao šta radim,odmah sam pritisnuo svom snagom i smirivao ga da diše normalnim ritmom i da srce što normalnije pumpa krv.A i uspeo sam da dozovem još par komšija.Klinac mu istog trena pao u nesvest,žena ko žena vrišti kuka samo odmaže.Držali smo ga budnim koliko smo ogli izgubio je svets dok su ga tehničari radili trijažu na terenu,porbudio se posle operacije.Ima brdo šavova,prima brdo inekcija protiv trovanja,jer ipak prljav lanac.

tu je najbolje da si smiren covek, ja znam da sam takav, vec u nekoliko situacija, nisam nesto star ali mozak mi je ladovina u takvim sit.
Da si paniciio ko zna sta bi bilo, razmisljanje i cista glava, ladna je tu spas druze.
Nevezano, meni dok je farma gorela ja sam stao i pogledao 10 =15 sec sta da spasim a sta ne. i tako spasem ovce koje mi sad donose zaradu, da sam isao za traktor a on je vec izgoreo, otisle bi i ovce, bilo je tu jos moji roditelji bi posle izgoreli jer su usli u objekat sa ovcama...
Samo smireno kad je tako nesto u pitanju i da covek ima znanja, razumem tvoj klinac, zelen ne zna dete jos skoro nista ali zena ..... mogla je da donese neke krpe da zaustavite krvarenje, tipa da ode na put da ceka hitnu pomoc, da ode do komsija pa teraj za bolnicu sto je jos bolje resenje.

tu je najbolje da si smiren covek, ja znam da sam takav, vec u nekoliko situacija, nisam nesto star ali mozak mi je ladovina u takvim sit.
Da si paniciio ko zna sta bi bilo, razmisljanje i cista glava, ladna je tu spas druze.
Nevezano, meni dok je farma gorela ja sam stao i pogledao 10 =15 sec sta da spasim a sta ne. i tako spasem ovce koje mi sad donose zaradu, da sam isao za traktor a on je vec izgoreo, otisle bi i ovce, bilo je tu jos moji roditelji bi posle izgoreli jer su usli u objekat sa ovcama...
Samo smireno kad je tako nesto u pitanju i da covek ima znanja, razumem tvoj klinac, zelen ne zna dete jos skoro nista ali zena ..... mogla je da donese neke krpe da zaustavite krvarenje, tipa da ode na put da ceka hitnu pomoc, da ode do komsija pa teraj za bolnicu sto je jos bolje resenje.
Hladna glava je bitna. Treba biti smiren i stalozen, ai opet kad grune adrenalin, od toga skoro da nema nista...
Nego kad vec spomenu, jeste li osposobili traktor i je li se sta smirila situacija u selu?

Vrlo poučan video.... i za nas starije a pogotovo za naše "klince" koji su na početku svoje vozačke karijere........
doduše ima montiranog materijala ali vredi pogledati i zapitati se ....... :ppozdrav:

[video=youtube_share;eC2SBX2nnUw]http://youtu.be/eC2SBX2nnUw[/video]

Pogine čovek i u Yugu nije to do auta nego čisto do glave onoga koji vozi.Ja sam u Nemačkoj na autobanu vozio 220 i nimalo prijatan osećaj nije,kontrolu nemaš nikakvu prosto osećaš da se auto podiže nakon 150.Od tad to mi je granica na autoputevima do 140 preko toga retko.

Davnih '90 -tih zastava motor 55 ks . nema vetra ,nema nizbrdice ,odradjen motor u Rakovici . motor radio Jovanovic Zeka tadasnji i sadasnji trkac kruznih staza ..spustena glava . itd .itd . druga 80 -90,treca 130 ali sada vozim 2200cm3 120ks stogo po ogranicenju nije sto volim ,nego sto hocu da ustedim ..ali ne brze od zivota ..:ppozdrav:

Situacija juce: Mladji brat radio do 15 h ja sam ostao do 16h i ajde da me ne ceka tih sat vremena pita decka iz komsiluka koji radi sa njim da ga poveze.
Decko pre mesec dana kupio prvi auto golf trojka 1.9d prve samostalne voznje, mlad i neiskusan i sa uverenjem da ima dobre gume vozio po ledu 60km na sat kaze mi brat bukvalno se ponasao kao da je suvo i ako ga ovaj stalno opominjao da uspori i na kraju na ulaz u selo krivina poce da ga zanosi i pravo u betonsku banderu.
Sreca nikakve povrede ili veca steta krilo,far, branik i zamalo mogla i guma da strada od drzaca branika.

Dobro su prosli,mogli su i gore. Nije za hvalu,al ja redovno i brze od toga vozim. Pogotovo ako poznajem put,onda malo rada na menjacu i usporim na vreme. Tako skorije po ledu covek s novijim renoom megan,isao iza mene,i blaga krivina u desno,ja poceo da usporavam,ali nije on. Ubrzam malo,bez naglih pokreta,i pogledam u retrovizor,kad on poceo da seta malo levo malo desno i ne ispravi ga,nego u kanal. Nikakva steta,samo smo morali lance na moj auto da stavimo da bi ga mogao izvuci.

Nazad
Vrh