Nikad ovako !

Arkadije

U potpunosti se slazem ali sta ces ovom cale nije davao auto kao to je njegov auto, a ti mali radi i zaradi pa kupi.
Nego mene nervira to sto su takvi ljudi toliko samouvereni, a da sednes sa njimau auto je kocka. Prica mi burazer kako mu je celo vreme pricao uspori malo imas krivine led je, al ovaj kaze cas trazi stanice na radiu te kao ma meni su dobre gume nece to nigde.

Mlad i neiskusan ,cudi me sto je vozio samo 60km/h :p.Ja pre nego sto sam polagao sa 17,navozao sam se sa caletom mozda i pola miliona km,u autu,kamionu.I kao sto i treba svaki otac da radi,mene je moj ucio iz njegovog iskustva,tj sve sto je naucio kroz godine voznje,a ima preko 2 miliona predjenih km do sada sigurno,i bas zbog takvih kao ovaj gore sa golfom,nije hteo da me samo posalje u auto skolu da ako polozim nekako,krenem svoje prve voznje onako klasicno smotan,neiskusan,brza voznja,pravimo se vazni,bla bla bla.Posto sam traktor vozio,tj ne samo vozio nego i radio skoro ceo dan na njivi jos sa nekih 10 godina,kola sam naucio voziti koju godinu kasnije,nzm tacno naravno,ali najbitnije sto hocu reci,je da nisam krenuo moju prvu voznju sa vozackom u dzepu bez dobrog iskustva.Kad bi svako tako radio,ne bi citali po novinama kako je neki idiot tatin i mamin sin slupao auto,sleteo u jeb... reku,zakucao se u druga kola,pokosio pesake ,itd itd...Zbog takvih teskih idiota menjaju citave zakone,a meni je naiskrenije bas briga za takve,neka poginu sto pre,to bolje po druge,jer zalosno je neko nevin da strada zbog njih,mozes ti sebe cuvati kolko hoces,kad ima drugih koji ne mare ni za sta.

Nemaju svi oca koji je pregazio toliko km,ja sam prvi auto kupio od svoje ušteđevine '89,čuvao sam ga kao oči u galvi bilo mi žao da ga vozim brzo :osmeh: Još kalsiću,njegovi na kraju školovanja kupe novog keca,on pogine nedelju danan nakon toga,tad je to bilo zastrašujuće,odmah svi polako vozimo nećemo da prođemo ako on,neki i ostavili volan.

Danas pogine maldić,za dva dana nikom ništa.

Led je varljiv..ja sam pasirao jedared..nailazim na raskrsnicu treba da stanem vidim po farovima da ide auto ja u prvoj bez gasa al govno nece da stane a malo je kao nizbreg,ma nisam bi taknuo kocnicu a auto ko sanke dobile ubrzanje i ja izletim coveku i cuknemo se,mobilni moj zalegao za stetu, cica vozio poloneza ko tenk, puko mu far i malo krilo osteceno..a meni se askona iskrivila napred, far vezni lim krilo i hauba..da napomenem milio sam sat nije ni izmerio koliko sam isao polako i opet nema tu stajanja..

A i nije sve jedno da li je prednja ili zadnja vuca na autu... Takodje je problem - kao sto kazete - led, dok sneg nije toliki problem - bar po meni. Naravno i u snegu dolazi do izrazaja prva tacka, tj. kakva je konstrukcija auta. Inace bas uzivam - kako nase iskusne kolege kazu - "pajseri" idu 30 km/h po friskom snegu, a ja picim 90 km/h (naravno ako je auto s prednjom vucom, a i dooobre zimske gume), samo nista naglo, a i zmurim da vidim sto bolje :ideja:.

Samo se vi igrajte po snegu i ledu.Auto koji ima ESP dobro se ponaša po snegu dok po ledu ne pomaže ništa već samo iskustvo i hladna glava.

Malopre Miloš M, a sad i ti jurcaš po snegu? :osmeh: Cccc. Pa zar i ti sine Brute?

Evo i Matic kako kaze. Led nije za igrati, i nema sale, ponekad vozim 30 km/h po ledu, i nema sta da krijem. Kad su takvi uslovi... nemam nameru da rizikujem.
Sneg je druga prica, ako je frisko pao, jos bolje, nema "ulegnuca" po duzini, pa te ne zanosi. I naravno samo kad je neophodno i kad sam sam - i u autu, i na puti (t.j. saobracaj je na minimum - ionako u onim uslovima je "sveden" na minimum, baba, deda ne putuju, a ni "pajseri" ((mi kazemo "mazsola", sto znaci "suvo grozdje" :osmeh: )). No, eto to je istina.

A i nije sve jedno da li je prednja ili zadnja vuca na autu... Takodje je problem - kao sto kazete - led, dok sneg nije toliki problem - bar po meni. Naravno i u snegu dolazi do izrazaja prva tacka, tj. kakva je konstrukcija auta. Inace bas uzivam - kako nase iskusne kolege kazu - "pajseri" idu 30 km/h po friskom snegu, a ja picim 90 km/h (naravno ako je auto s prednjom vucom, a i dooobre zimske gume), samo nista naglo, a i zmurim da vidim sto bolje :ideja:.
hahaha,gde si to čuo da se tak kaze? :haha:

Jutros ispred mene neka matora kockica,idemo ulciom koja nije čišćena,blag pad i nailazi se na semafor,ovaj u kockic poče da koči 100m pre smefaora i vidim ne može da stane,zaustavio se tek an pola raskrsnice sreća niko nije naišao inače bi ga ubio kao zeca.Posle ga prestignem neki klinci voze pogledam gume kad ono letnje :sjasi:

Dolje ispod videa su komentari da ili tako mocni traktori nemaju blokade diferencijala ili vozaci ne znaju da ih koriste. Na pocetku je fend imao blokadu ali se cula buka iz traktora koja tu ne pripada , a poslije vise izgleda nije radilo ili nije ukljuceno.

Gume su ciste na svim traktorima , ta zemlja se ne lijepi za njih, na jednom snimku se vidi gdje se traktor ukopava da guma izbacuje nesto kao sljunak van, takve zemlje koja se po mokrom ne lijepi kod mene nema.

Nazad
Vrh