zar nije i Australija stvorena od najgorih ubica i lopova pa ipak nisu tako agresivni kao ameri?Pa Amerika je stvorena od robijasa,ubica,svercera,trgovaca,kaznjenika....a posto znamo da krv nije voda to se nasledilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zar nije i Australija stvorena od najgorih ubica i lopova pa ipak nisu tako agresivni kao ameri?Pa Amerika je stvorena od robijasa,ubica,svercera,trgovaca,kaznjenika....a posto znamo da krv nije voda to se nasledilo.
Pazite kako baratate motorkama,danas komšija sekao neke okrajke krajnje neiskusno odskoči mu testera i lupi ga po vratu,sreća nje ga zakačila po nekom većem krvnom sudu inače bi bilo ne daj Bože.A i ovako je mnogo krvi bilo,još sin bio pored njega mali se onesvesti kad vide,sreća da sam bio napolju pa sam čuo šta se dešava inače ko zna šta bi bilo.
Eno ga na urgentnom,ušivali ga 4 sata,morao da primi 2 jedince krvi i brdo inekcija protiv trovanja.Sutra ima operaciju zakačio neku tetivu na ramenu,ne razumeh baš najbolje doktora koliko sma bio pod naletom adrenalina.Sreća hitna se stvorila za 5 min.
Prošlo ljeto moj komšija je na isti način zamalo sam sebe zaklao motorkom. Rezao drva kod kuće i krenuo da udje vrhom mača u drvo (ne zna ni on sam zašto), motorka odskoči i pravo u vrati sa lijeve strane. Nekim čudom nije isjeklo nijednu arteriju ali je iskrvario strašno, primao je krv nekoliko puta dok se oporavio.
Ja sam strašno oprezan dok radim sa motorkom, apsolutno nikad ne ulazim mačem u drvo, kočnica je obavezna kad se motorka prenosi sa mjesta na mjesto il je gasim. Nabavio sam i specijalne zaštitne pantalone , kupljene u Njemačkoj polovne za 60 Eura originalne Stihl, štite noge sa svih strana kao i stomak i bokove. Obložene su sa svih strana nekim specijalnim vlaknima koje trenutno zaglave lanac, evo kako to izgleda
https://www.youtube.com/watch?v=eKv2CNCgcAs
Koristim obavezno i cipele za zaštitnim metalnim vrhom, slušalice i naočare. Drva ne obaram sem ako je nešto baš malo, u taj rizik ne ulazim.
O brusilici da ne pričamo. Nedavno je kolega umalo poginuo od male brusilice. Nešto je brusio i imao duksericu sa onim konopcima sa strane kojima se stegne kapa. U jednom trenutku brusilica (koja normalno nije imala štitnik jer to smeta) uhvatila je taj konopčić i za tren se podigla do njegove glave, rasjekla mu obje usne i izbila mu 4 prednja zuba. Kaže da se desilo toliko brzo da nije ni shvatio šta se dešava. Prije nekih mjesec dana sam čuo da je u Živinicama kod Tuzle (bilo je i na vijestima) mladića ubila velika brusilica, odskočila i udarila pravo u čelo, umro na licu mjesta. Koliko god je opasna mala brusilica i motorka, velika brusilica je gora 100 puta. Ona kad skoči nema te sile koje je može kontrolisati.