Nikad ovako !

Može tako ali treba veliko vozačko iskustvo ali ipak je led,led.

Slazem se sa Maticem, ja sam promenio par automobila prvi auto je bio lada riva zadnja vuca i vozilo se sa lancima i bez ali ipak po ledu ne zurim nikako. Juce sam iako imam nove wintere preko 30na sat nisam prelazio

Ta idi begaj ja poledu jedva idem peske malo malo pa se okliznem..a brza voznja po ledu? Sa zadnjom vucom jedva krenem i ako stavim traktorske tegove u gepek..

Najgore kod leda na kolovozu što je pormenljive strukture.Ja sam se davno izvreto i to sam se pošteno izvreto.Put ravan i blaga krivina,na ravnom super očišćeno ja ga onako blago zaleto jer znam da je blaga krivina koja se lako prolazi,kad sam bio na pola krivine koaj je inače u hladu zbog drveća pored puta ni sam ne znam koliko sam se puta okrenuo i završio u šumici pored.Austo je bio Audi 80.

Pogotovo je opasan crni led,koji noću deluej kao mokar asfalt obasjan farovima pa se mnogi opuste.

Ovo je bilo najgore utaban snego koji se pre podne topio i oko 14 h poceo jak vetar da duva i zaledio ga tako da je ostao bas cist led a putari nigde na vidiku barem malo kamencica da pospu

To je najopasnji period za vožnju,kad se preko dana topi,a uveče ode u minus temperatura.I tad se mnogi opuste misli šta ovo se topi,a u prvoj hladovini vreba čist led.Platio sam tu školu.

Teram kako hocu,a dokle cu.., :osmeh:
Borko po mom autu su snimali Taxi film,znas kad stane auto pa zameni gume za gusenice,al nemoj nikom pricati nece ti verovati. :haha:

To je zabranjeno koliko ja znam...

У србистану да је нешто забрањено. Изгледа да сам однак преспавао коју декаду..

А вид Нокиан гуме јел то имају ексере...

Ово је гума 21 века....за ледене дане и лед на асфалту....

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da sam čuo da su takozvane "ekserice" zabranjene baš zbog toga da se ne šteti asfalt. Kod ovih je dobro to što kad si na asfaltu onda ih uvučeš a kad si na ledu i snegu onda ih izbaciš, što kod običnih ekserica to nije slučaj... :ppozdrav:

Situacija juce: Mladji brat radio do 15 h ja sam ostao do 16h i ajde da me ne ceka tih sat vremena pita decka iz komsiluka koji radi sa njim da ga poveze.
Decko pre mesec dana kupio prvi auto golf trojka 1.9d prve samostalne voznje, mlad i neiskusan i sa uverenjem da ima dobre gume vozio po ledu 60km na sat kaze mi brat bukvalno se ponasao kao da je suvo i ako ga ovaj stalno opominjao da uspori i na kraju na ulaz u selo krivina poce da ga zanosi i pravo u betonsku banderu.
Sreca nikakve povrede ili veca steta krilo,far, branik i zamalo mogla i guma da strada od drzaca branika.

Mlad i neiskusan ,cudi me sto je vozio samo 60km/h :p.Ja pre nego sto sam polagao sa 17,navozao sam se sa caletom mozda i pola miliona km,u autu,kamionu.I kao sto i treba svaki otac da radi,mene je moj ucio iz njegovog iskustva,tj sve sto je naucio kroz godine voznje,a ima preko 2 miliona predjenih km do sada sigurno,i bas zbog takvih kao ovaj gore sa golfom,nije hteo da me samo posalje u auto skolu da ako polozim nekako,krenem svoje prve voznje onako klasicno smotan,neiskusan,brza voznja,pravimo se vazni,bla bla bla.Posto sam traktor vozio,tj ne samo vozio nego i radio skoro ceo dan na njivi jos sa nekih 10 godina,kola sam naucio voziti koju godinu kasnije,nzm tacno naravno,ali najbitnije sto hocu reci,je da nisam krenuo moju prvu voznju sa vozackom u dzepu bez dobrog iskustva.Kad bi svako tako radio,ne bi citali po novinama kako je neki idiot tatin i mamin sin slupao auto,sleteo u jeb... reku,zakucao se u druga kola,pokosio pesake ,itd itd...Zbog takvih teskih idiota menjaju citave zakone,a meni je naiskrenije bas briga za takve,neka poginu sto pre,to bolje po druge,jer zalosno je neko nevin da strada zbog njih,mozes ti sebe cuvati kolko hoces,kad ima drugih koji ne mare ni za sta.

Nazad
Vrh