Pozdrav. Imam jedan problem a neznam šta da radim. Probaću u kratkim crtama da napišem o čemu se radi
Kod nas u opštini Bački Petrovac se radi komasacia, komisija za komasaciju je odradila nadelu zemlje tako da su nabolju zemlju dobili veliki a nas male košiša.
Kad som bili pozvani od strane komisije, dogovor je bio da se nećemo pomerati sam nekoliko meteri zbog novih puteva i kanala. Tako je i bilo u decembru je bila nadela i dobili smo papir o uvodu u posed, pitao sam komisiju da li je to konačna odluka i da li mogu da orem, rekli su mi daj je to konačno i da se neće menjati. Zaorali smo PK global, krajem marta smo bacili AN i posejali smo kukuruz. Danas je komšija koji je od većih gazda u selu nazvao i reko da hoće da se dogovori i da su njivu danas ponovno merili i da mi treba da se pomeramo, ako ne pristanemo na to da će zaorati usev. Taj komšija je imo oko 2 ha tamo a sad je dovuko još 5 ha i hoće da sve da spoji. Nije problem pomeriti se, ali u tom delu atara stoji voda jedino našoj njivi i još par okolo ne stoji voda a komšija me gura u vodu, komisija se pravi mutava iniko neće da pomogne. Kada su radili novo merenje nismo dobili nikakav poziv a ni novi papir o uvodu u posed. A komšija da je čovek došo bi u januaru ili februaru da se dogovorimo i nadjemo nego zajednicko rešenje, nego je platio glavnom geometru i sve su odradili bez nas. Nisam ja jedin ima puno ljudi u opštini što imaju slične probleme, opština diže ruke od svega, u komisiji pričaju svoju priču i štite ove velike od kojih su dobili pare. Pa sad ne znam šta da radim dal da krenem da se sudim sa njima, ili da uzmem motku a da počnem bijem.