Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jednom se potrefilo da sam prisustvovao kompletnoj proveri aparata zbog atesta. Rasklopljen je skroz, merena je masa ampule, prosejan prah, izmerena njegova masa, mislim da je dodato nešto malo i sve to sastavljeno.Kod atesta se gleda samo pritisak u boci i vizuelno da li su svi elementi na broju a niko ne isproba aparat da li funkcioniše.
A jel moze aparat da se malo proba , pa pusti rucka i vrati osigurac? Jedino smo u srednjoj skoli ja i jos jedan aktivirali 2 aparata u drugoj smjeni u hodniku i pobjegli . Nikad vise. Inace sam morao ovo da priznam nekome ,Kod atesta se gleda samo pritisak u boci i vizuelno da li su svi elementi na broju a niko ne isproba aparat da li funkcioniše.
Код нас је периодично испитивање обавезно на сваких 6 мјесеци, а хладним воденим притиском на 5 година. Мало је претјерано, јер се често након 5-6 отварања оштети навој, али такав је закон. Животни вијек апарата је 20 година, послије тог рока се мора мијењати новим.Kod atesta se gleda samo pritisak u boci i vizuelno da li su svi elementi na broju a niko ne isproba aparat da li funkcioniše.
Preteraše ga sa 6 meseci. Pa jelo može da se napravi nešto što će biti ispravno barem 2 godine. Verujem da može, ali to nije u nečijem interesu.Код нас је периодично испитивање обавезно на сваких 6 мјесеци, а хладним воденим притиском на 5 година. Мало је претјерано, јер се често након 5-6 отварања оштети навој, али такав је закон. Животни вијек апарата је 20 година, послије тог рока се мора мијењати новим.
Мора се испробати јер нема другог начина да се отвори док се не ослободи притиска. Испуца се апарат у усисивач, просије прах, глава апарата се детаљно растави и очисти, замијене се гумице и бакарна мембрана.
Напуни се задатом количином праха, убаци се азот до потребног притиска и апарат је спреман за наредних 6 мјесеци. На успонску цијев се лијепи наљепница са ознаком фирме и сервисера као доказ да је апарат прегледан, те су у случају неке контроле казне баш велике.
Jesam se pogrešno izrazio, nije baš da niko ne isproba i ne uradi sve šta treba ali je čest slučaj. Ako ima sve na broju ne mora uvek da znači da je ispravan, zavisi i kako se transportuje i kako se čuva, ampula može da otpadne kao što je Drale napisao.Jednom se potrefilo da sam prisustvovao kompletnoj proveri aparata zbog atesta. Rasklopljen je skroz, merena je masa ampule, prosejan prah, izmerena njegova masa, mislim da je dodato nešto malo i sve to sastavljeno.
Bio davno na pokaznoj vatrogasnoj vjezbi gdje se jedno 150 aparata ispraznilo , gasili mix pola benzin pola dizel , nisu se aktivirali samo oni nestrucno rukovani aparati , pritisnuti i odmah pustiti , cekati 10 tak sekundi i onda gasiti , svaki radi, pritisnes i drzis svaki aparat ne radi.Kad sam radio u Bolnici u trećoj smeni mi izbije požar u komandnom ormanu hidranta.Od 5 aparata sam uspeo samo 1 da aktiviram.Sreća što sam primetio na vreme i nije se brzo širio.I nikom ništa.Naravno da su bili atestirani.
Hoćeš da kažeš da nisam znao da rukujem aparatima.Bio davno na pokaznoj vatrogasnoj vjezbi gdje se jedno 150 aparata ispraznilo , gasili mix pola benzin pola dizel , nisu se aktivirali samo oni nestrucno rukovani aparati , pritisnuti i odmah pustiti , cekati 10 tak sekundi i onda gasiti , svaki radi, pritisnes i drzis svaki aparat ne radi.
Drugo je kad pocnete gasiti takav mix bolje da bude daleko , vatra se pojacava 10x kao mala nuklearna
A one profesionalne od 100kg ili 250kg sa prahom ne bi aktivirao ni u ludilu , preko 40bara , ako je neko pokusao da drzi vatrogasno crijevo na 10 bara zna u cemu je problem.
Ja bi rekao da je taj bager odrtina i izgorio u sumnjivim okolnostima , sve snimao i onda najednom bager uveliko gori.Lik je bas sposoban, ne verujem da nije umeo aktivirati...
Vidim da sad ima jedan nov Hyundai, a pregledi na yt njegovih klipova su milionski tako da ko zna koliko zaradjuje.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока