Lično nisam bio na onom poligonu u Pećincima kod Elvirovića ali sam razgovarao sa par njih i svi su bili iznenađeni na onoj spravi koja simulira sudar. Kažu da je osećaj pravi "haos" i to pri dosta malim brzinama, kako li je tek sa 100+ kilometara?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Misliš kao da je jedan duplom većom brzinom udario u zid. Pošto imaš 2 puta masa puta ubrzanje. Ipak mislim da nije isto. Kada bih morao da biram pre bih izabrao sudar sa drugim automobilom koji ide istom brzinom nego da ja udarim duplo većom brzinom u zid koji je teortski toliko debeo da se neće oštetiti prilikom udara.Кад се два аутомобила исте масе и брзине сударе то је као да је један истом брзином ударио у зид. Силе се поништавају, делују једна на другу. Када је различита маса и брзина е ту буде свашта...
Ne znam koliko realno ti simulatori "dočaraju" sudar pri tih 30 km/h kako govore. Baš iz razloga pomenutog gore. Kod tog simulatora kapsula se apsolutno zaustavlja odjednom bez ikakve elastičnosti. To se nikad ne dešava u realnim sudarima.Lično nisam bio na onom poligonu u Pećincima kod Elvirovića ali sam razgovarao sa par njih i svi su bili iznenađeni na onoj spravi koja simulira sudar. Kažu da je osećaj pravi "haos" i to pri dosta malim brzinama, kako li je tek sa 100+ kilometara?
Izmedju ostalog i na taj način sam doživeo nezgodu. Sagnuo sam glavu samo na momenat da pozovem nekog i to je bilo dovljno da čuknem auto. Koji je do duše bio nepropisno parkiran skoro pa na sredinu trake. U ulici gde niko ne parkira, tamno plave boje, u senci kestena, noću, a meni svetla na kecu koja su i fabrički loša dodatno nisu nešto sijala kako treba.Svakao, ali gledam samo korišćenje mobilnog, pa to je strašno. Ljudi pričaju, čitaju poruke, kucaju... Ja par puta, samo na mili sekundu bacio pogled i već nagazio liniju.
Боље да не знате, из личног искуства сам на својој кожи осетио. После удеса који сам ја лично изазвао и срећа без да је ико настрадао. Ја сам најгоре прошао и на тежи начин сазнао шта је брзина и да се њом не влада колико год да си добар возач. После тога сам купио Ладу Ниву и сада ме понекда брзина и адреналин повуку једино када седнем на неки добар и јак мотор. Али и то избегавам баш из тог разлога што је адреналин чудо кад осетиш ту снагу и чујеш звук.Lično nisam bio na onom poligonu u Pećincima kod Elvirovića ali sam razgovarao sa par njih i svi su bili iznenađeni na onoj spravi koja simulira sudar. Kažu da je osećaj pravi "haos" i to pri dosta malim brzinama, kako li je tek sa 100+ kilometara?
Најмањи је проблем ако погинеш. Ако останеш инвалид на терет си породици и друштву, не доприносиш него си још већи терет себи и другима.10k a 5k odma ,ili bas 10k si morao platiti ?.Naplacao sam se ja tih 10k ,ali 5k odma ,tj za 7 dana,ili koliko vec bese.Stalno pojas,pojas,pojas,pa more koji vas kur... zabole ,mozda hocu da se ubijem pa se ne vezivam.Ajde za svetla vec razumem,ali sta ih toliko bole,kur... jel se vezivamo ili ne.
Zamisli u ceonom sudaru nevezan izetis kroz soferku pa zavrsis u susednim kolima i tamo udaris u drugu osobu?10k a 5k odma ,ili bas 10k si morao platiti ?.Naplacao sam se ja tih 10k ,ali 5k odma ,tj za 7 dana,ili koliko vec bese.Stalno pojas,pojas,pojas,pa more koji vas kur... zabole ,mozda hocu da se ubijem pa se ne vezivam.Ajde za svetla vec razumem,ali sta ih toliko bole,kur... jel se vezivamo ili ne.
Prvo to kad sednem u auto...Ja ne mogu da preparkiram kola a da ne vezem pojas, navika, uvek se vezem.