Nikad ovako !

Treba voditi racuna i oko masina, pre dva dana je jedan zmaj zadimio od suncokretove prasine koja se nakupila, verovatno je od auspuha pala varnica.. ko je imao slicnih iskustava zna da ta prasina sama po sebi nema plamen nego samo tinja i dimi ali ukoliko uhvati instalaciju ili creva moze doci do pozara.. PP aparati ne pomaze kod njenog gašenja, samo skidanje žara i prasine ili voda.. Ovakvi uslovi u zetvi suncokret nisu mozda nikad bili..cuvajte se ljudi

То по дану не видиш да ли баца варницу, тек кад падне мрак. И опет већина нема хватаче варница на ауспуху. Ко зна да мотор троши уље или цури на турбо пуњачу већ је у проблему, када се угреје добро ауспух крене свашта да избацује. За сада није било проблема ове године овде.

Ljudi ove masine nisu konstruisane da zanju po +50. Ovo je van svake pameti. Pale se i najnoviji kombajni, a ne od 20+ godina.

А мени данас пукне ремен од алтернатора, милина упекла звезда све се топи. Једва смо други, набацили шта год дотакнеш да се залепиш као на плотну, а највећа милина ваздушар. Али ме је одушевио цео дан у зеленом не диже температуру мада сам страхова да ће се усијати али није.

Juce u silazi pukao kajis na traktoru od vodene pumpe i alternatora, lampica zatajila...
Cim je pocela temp preko 80° stao da vidim sta se desilo, znam da ne sme preko toga da se greje.
Djavo mi nije dao mira cackao cep i isuri me antifriz po nozi ali nije strasno.
Znao sam sta ce se desiti ali zasto sam ga odvio i dalje mi nije jasno.
Danas sve islo kao podmazano sve do predvece kad je u trenutku nesto poclo da lupa i drobi, na lulu izletese dva komada od nozeva...
Cesto vidjam kod drugih da se covek popne na prikolicu da gazi silazu u toku rada da vise stane, odmah mi proslo kroz glavu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da da, tako i ovde.
Ja na svoju prikolicu ne dozvoljavam da se neko penje sem mene ako sam u prevozu kod drugoga, mada kao sto kazes to se vise skoro i ne radi.
Kod mene u silazi ne zahtevam da se pentraju na prikolice, nista ne znaci sto ce okrenuti po neku turu vise.

Juce u silazi pukao kajis na traktoru od vodene pumpe i alternatora, lampica zatajila...
Cim je pocela temp preko 80° stao da vidim sta se desilo, znam da ne sme preko toga da se greje.
Djavo mi nije dao mira cackao cep i isuri me antifriz po nozi ali nije strasno.
Znao sam sta ce se desiti ali zasto sam ga odvio i dalje mi nije jasno.
Danas sve islo kao podmazano sve do predvece kad je u trenutku nesto poclo da lupa i drobi, na lulu izletese dva komada od nozeva...
Cesto vidjam kod drugih da se covek popne na prikolicu da gazi silazu u toku rada da vise stane, odmah mi proslo kroz glavu.

Ima dana , kad je bolje ne ustajati iz kreveta :spavam::ppozdrav:

Dosta toga mogu da razumem i smatram sebe vrlo tolerantnim ali ovo nisam nikad mogao da prihvatim kao iole normalno.

Treba voditi racuna i oko masina, pre dva dana je jedan zmaj zadimio od suncokretove prasine koja se nakupila, verovatno je od auspuha pala varnica.. ko je imao slicnih iskustava zna da ta prasina sama po sebi nema plamen nego samo tinja i dimi ali ukoliko uhvati instalaciju ili creva moze doci do pozara.. PP aparati ne pomaze kod njenog gašenja, samo skidanje žara i prasine ili voda.. Ovakvi uslovi u zetvi suncokret nisu mozda nikad bili..cuvajte se ljudi
Meni se ovo desilo pre neki dan,dimio je ko lokomotiva ,skidali smo žar ,polivali vodom,trpali zemljom.Sreča pa je deda od 50 godina od instalacije ima par žica,plastike skoro da i nema na njemu.Došli smo do kuće pa ga okupali.
Sumnjam da je vijak na drvenoj letvi koju sam promenio bio neadekvatan tj glava mu je bila malo virila iz lećišta i da je tu dobio varnicu od lanca,
Sve prekontrolisali sve u redu.

Nazad
Vrh