New Holland

ssl23791.jpg
ssl23792.jpg
ssl23794.jpg

- - - - - - - - - -

sa današnjeg terena:
ssl23795.jpg
ssl23797.jpg
ssl23798.jpg
ssl23801.jpg
ssl23802.jpg
ssl23805.jpg

Imam New Holland 8070 i potrebna mi je varijatorska remenica koja ide na menjac. Ukoliko neko zna gde mogu da je nabavim neka javi. Unapred hvala!

Jos jednom bih pre svega pohvalio konsrukciska resenja, i njihove autore, na New Holland kombajnima. Promenjen lanac ovrsene mase i svi lezajevi koji mi pripadaju. Prosto da prostije ne moze biti. Pored ovoga uradjena kompletna adaptacija za zito i nastelovani zazori na korpi.

1qlvyb.jpg
[/IMG]
2uz2kpd.jpg
[/IMG]

Ja radim, sam. Imam jos dva pomocnika :osmeh:. Do duse moram ih drzati stalno na oku.
Nema smisla meriti Zmaja i New Hollanda. Kapa dole Zmaju, ali ipak je ovo nesto sasvim drugo.

Tamo gde se ovrsena i povretna masa preklapaju sigurno ne moze bti prostije. Da je tako znam iz iskustva.
No to nije ni bitno, bitno je da ja sam bez ikakve pomoci bilo koje literature ili majstora spremim kombajn za zetvu psenice i za zetvu soje i kukuruza. Resenja na ovom mom kombajnu TX 34 su krajnje jednostavna i gotovo svi lezajevi su montirani tako da su sama kucista ujedno i alati za skidanje istih. Sve je dosta pristupacno i lako za remont. Iz samog bunkera se moze prici i dobu i separatoru i biteru kao i mestu gde se spanuje lanac ovrsene mase i to je dosta prakticno. Jos dosta je detalja koji u mnogome olaksavaju bilo koji posao.
Ono stoo sam cuo, od drugih, je da je Zmaj kopirao New Holland pri izradi kombajna.

Kad se vec pokrenulo ovo pitanje:
Da li je kupovina nekog polovnog NH bolja od kupovine polovnog DF, u istoj kategoriji, gledano sa aspekta odrzavanja, nabavke delova i slicno?
Sta mislite?

Cenovno-boli i jedno i drugo.Sto se trajnosti tice i kvaliteta-cena je opravdana kod oba.

Nazad
Vrh