Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
20 do 25 ha. Soje mozda 30. Ali tabla mora biti dugacka i kipovanje u hodu. Uz kosenje do 10 navece.Nije da volim polovno. Nego je mnogo para ljudi.
Ja mislim da ovaj ne moze da skine 30 jutara dnevno. Mislim da je ovo 5 slamotresa, ulaz 130 cm.
Moj 8040 sa kosom 3m može u tabli da ovrše soje 20-30 kj na dan, motor Ford 112ks. Ništa se više ne kvari od ganc novih. Koštao me do sada 21.oooe
Znaci u soji moze jos komforno 5 - 7 ha i kipovanje u hodu mnogo ubrzava stvar.ja sam vozio u zetvi 5070 od pola deset ujutro do pola devet uvece 20ha dobrog zita kipovanje u mestu(na kraj)
Moj 8040 sa kosom 3m može u tabli da ovrše soje 20-30 kj na dan, motor Ford 112ks. Ništa se više ne kvari od ganc novih. Koštao me do sada 21.oooe
Ko ne veruje neka sedne pored mene i neka gleda, da obavestim da nemam kabinu. Ne smem ni da napešem koliko troši. Jaki motori dolaze do izražaja u tarupiranju kukutuza i to na 4 slamotresa ne treba više od 150 ks, a i to je puno i zato sa jašim motorima a sa 4 slamotresa prosipaju jer ne stignu da odrade na slamotresima. Da napomenem da vozim drugom pun varijator, a okrećem ga ko igračku. Heder pustim na zemlju i pun varijator, bolje kopiram i ovršem od onih 240-250ks i 200.000e. Hladnjak nisam nikada izduvavao, samo filtere vazdušne.@baderljica
E jeste sad kombajn sa 112 ks da uradi isto kao i 240-250ks motor![]()
Uzeo sa ga pre četiri godine za 18.000e i uložio 3.000e. 90-to je godište, oko 2.000rs, kao niv. Rezni aparat sam uradio kompletno, preradio na noževe na šrafljenje, dupli prsti novi. I onaj pethodni je bio do jaja, samo je hidraulična spirala kipovala nisko i malo manji bunker, ostalo čak i bolje i malo slabiji motor, 77.o godište, valjda 1540. Da li neko zna čemu služi manometar desno od volana i vrlo je bitan u radu ? Kada sam otkrio njegovu ulogu vršidba soje je postala igranje. Da napomenem moje njive su ispeglane !Kada si ga uzeo? Zasto toliko para? Jel si ga remontovao ili je kupljen odavno?
Uradim za 20 % vise od dobrog zmaja 143 na istoj parceli.Stim sto se iza dela gde ja radim nije zelenelo posle prve kise kao iza njega.Malo me kosa mucila i usporavala.To sve komplet novo ide na prolece.