New Holland

Ti ga sredi kompltno pa ga prodaj. Kao i ja sa 142 ojkom. Ako se prosirim jos malo I posejem 70-80ha psenice. Moracu uzeti nesto sa 5 slamotresa i malo jacim motorom zbog secke. I onda ce se neko naraditi sa mojim kombajnom.:)
Kao sto si rekao, sve ponovo u krug.
Taman cemo da se zamenimo.

Ima kod nas novi 5050 kupljen pre dve godine,kosio mi prošle godine na terenu gde se moj dominator zaglavio. Lako prolazi ide ko mećava ,lepo radi ,što bi rekli novo je novo.

Sledeca klasa CX je verovatno mnogo skuplja. Ali spram masina koje rade kod nas (Zmaj 14x, Claas 20-30g stari) mislim da je avion.

Boing 747 je spram starih kombajna od 30 godina, mozda nije za neke velike povrsine ali ipak i da je manji ali je nov.

CX ima 2 komada koja u sezoni dolaze da rade kod nas. Sleperi idu u prevoz kad skidaju kukuruze. To je zlo koliko uradi povrsine.

Nikola jesu razliciti ali ti koliko radis i ne bi uzimo tc kombajn, zato tako i govoris, spram potreba se uzima masina.Kod mene u selu ima tc5070, za sad je ok.

TC je proverena masina, prijatelj ima dva 5070 , jedan je star 8-9 godina a drugi 2-3. Nikakvih problema nema sa njima a vrse stvarno svasta i u svakakvim uslovima a jos na to tera ih i vise radnika.

Jel ima neko ovaj novi Tc 5080?kakav je taj u radi?ovde kod mene u okolini ima dva tc-a 5070msm oni stari tipovi,ali ovaj iz reklame je bas OK po meni.

- - - - - - - - - -

Ovaj mislim da je slican kao tucano 430,ako se ne varam

Tucano 430 ima malo jaci motor. A sto se tice nacina izvrsaja mislim da je kod ovog Hollanda slicno kao Claasov APS.

Ево како изгледа његов систем извршавања...
tc-threshing-and-separation-01.jpg

Nije bas isto, ali je slično. Ima tu još po neka razlika kod povratne masae, prenosa itd. Aj da ne lupim, ali mislim da je NH napravio revoluciju sa TX serijom kad je napravio prenos gde je broj obrtaja bitera srazmerno proporcijalan broju obrtaja doba. Na svim ostalim kombajnima su obrtaji bitera konstantni, a dob se menja. Prenos snage na vrsalicu kod TX je malo drugačiji nego kod tog TC i tu je glavna razlika uz naravno razliku u povratnoj masi. TC nije los, ali daleko je to od pravog lica i mogućnosti NH kombajna.

Na X serijama ima jos jedan dob,prvi je veci u precniku,drugi je okrugao sa nekim "bodljama",treci je isti a cetvrti je kao ovde drugi.Sabirna im neje ista i ima predsito tako da...

Nazad
Vrh