New Holland

Sve u svemu ništa posebno klasičan tangencionalni kombajn i jedan i drugi.Kod TX-a taj nazovimo treći dob se koristi samo u pšenici i to samo u krajevima gde skidaju žito sa velikim vlagama (Velika britanija,Nemačka,itd...)zbog boljeg izvršavanja.U kukuruzu i soji se spušta korpa ispod tog trećeg doba...:ppozdrav:

Mislim da je tucano 430 ipak bolji,složeniji i moćniji kombajn od ovog tc-a.
Pa po meni nisu ni ista klasa, stoji to da oba imaju 5 slamotresa, aps i ostale karakteristike, ali tucano je nekako opremljeniji, dok je tc osiromasen, nesto poput Avera, samo što je veći od njega. Mada velika je razliku u ceni između tucano 430 i ovog TC 5080, blizu 50 000e, tako da opet se ne mogu porediti ni po ceni, tako da je NH opravdana kupovina.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Tucano se proizvodi u Nemačkoj,CX serija u Belgiji a TC serija u Poljskoj,pretpostavljam da i to malo utiče na cenu.:ppozdrav:

koja je razlika u ceni?
stigao i odgovor istovremeno sa mojim pitanjem :osmeh:

Tucano 430 u Almex-u je 180.000e bez pdv-a,mada mislim da u ProfiAgrar je nesto niziji oko 150.oooe.

- - - - - - - - - -

Ali daleko bolju opremu ima tucano,ne moze da se uporedi sa ovim Tc,ali kad se pogleda cena onda sam vise za ovog NH.

Tucano 430 u Almex-u je 180.000e bez pdv-a,mada mislim da u ProfiAgrar je nesto niziji oko 150.oooe.

- - - - - - - - - -

Ali daleko bolju opremu ima tucano,ne moze da se uporedi sa ovim Tc,ali kad se pogleda cena onda sam vise za ovog NH.
kolko je avero? ::novac::

Ljudi TC vam je najbednije od NH, sto govori i cena. Malo bolji TX koji je tu posle 2000 kosta gotovo kao taj TC nov. Tukana bi trebalo porediti sa nekim CX u istoj snazi i opremi. U svakom slucaju nikad ne bih kuio novog TC jer se za te pare moze kupiti dosta bolji polovan NH, da nekazem i za mnogo manje para, koji ce uraditi dosta bolje i brze. Naravno ovo je moje misljenje i stekao sam ga iz licnog iskustva.

Što bi bio najbednije???Ima sve što treba da ima jedan savremeni kombajn,nije toliko nabudžen elektronikom ko CX i sastavlja se u Poljskoj i eto cenovne razlike...A ne bi reko da je 126.000 evra baš bedna cena.:ppozdrav:

Ljudi TC vam je najbednije od NH, sto govori i cena. Malo bolji TX koji je tu posle 2000 kosta gotovo kao taj TC nov. Tukana bi trebalo porediti sa nekim CX u istoj snazi i opremi. U svakom slucaju nikad ne bih kuio novog TC jer se za te pare moze kupiti dosta bolji polovan NH, da nekazem i za mnogo manje para, koji ce uraditi dosta bolje i brze. Naravno ovo je moje misljenje i stekao sam ga iz licnog iskustva.
Tesko je odgoviriti šta je bolje polovno ili najjeftiniji novi.Muka mi je od stalnih popravki polovnih masina.Nemam kombajn a voleo bih u skorije vreme da nešto kupim

Laverda je radjena na istoj traci kao i NH,cak i preko zastitne boje ima sloj zute boje,pa tek onda zavrsna...ne verujem da bih dao tolike novce za nov kombajn,posmatrajuci koje su modifikacije izvrsene kroz godine proizvodnje,i mnoge druge stvari...za ove godine koliko imamo taj kombajn ogromne propusne moci-ulozeno je u nova sita,jedna guma,kratki puz za istovar,remont kompresora klime,senzor p.mase,i delovi koji redovno zahtevaju zamene,lezajevi,kajsevi,zamene ulja motora,hidraulike itd.sve u svemu ne preveliko ulaganje za kombajn koji ima godina,ali po ucinku,izvrsavanju,udobnosti pri radu(minimalna buka,klima,zaptivena kabina do detalja) kao i vrednost samog kombajna pri kupovini-koja je nekoliko puta manja od gore pomenutih...novo je cesto najbolje,ali u trenutnom odnosu cena polovno/novo,dajem prednost polovnom kombajnu.Cak mislim da ima jedan skoro nov NH u jednom selu nadomak Vrsca,koji je stalno u problemima...ako je neko sa foruma upuceniji,moze izneti tacne podatke o cemu je rec.

Polovan komabajn su gledali dvojica vecih paora iz Stapara i na kraju su kupili NOV Deutz 6060HTS obojica. Sustina price je da sve sto su nasli je bilo u ocajnom stanju, a ono sto je ok to ima i cenu podobru. A razmisljam slicno kao i Goran Galetin, nemam zivaca non stop nesto sarafati. Da imam potrebe i da imam sredstava samo NOVO (sve masine, ne samo kombajn).

Polovan komabajn su gledali dvojica vecih paora iz Stapara i na kraju su kupili NOV Deutz 6060HTS obojica. Sustina price je da sve sto su nasli je bilo u ocajnom stanju, a ono sto je ok to ima i cenu podobru. A razmisljam slicno kao i Goran Galetin, nemam zivaca non stop nesto sarafati. Da imam potrebe i da imam sredstava samo NOVO (sve masine, ne samo kombajn).
Nemam sredstava :osmeh: isticu mi neki krediti ove godine pa računam kad sam vec tako navikao na njih da opet nastavim sa zaduženjima :haha:

Nazad
Vrh