New Holland

Uporedi sa 6060HTS, mrzi me gledati po specifikacijama. Znam samo da svi ti noviji kombajni idu kao mecava po njivi. Secke imaju jako dobre, tarupe na kukuruznim hederima takodje. Generalno jeste skupo, ali je i mocno.

Pa i tx34 je sa 5 slamotresa i 130cm ulazom i na dan može da uradi od25-30 jutara zavisi u kolko je parceli ovaj može više da uradi sigurno a još nov.

Kada si ga uzeo? Zasto toliko para? Jel si ga remontovao ili je kupljen odavno?

akcija-2.jpg

Dobru ponudu imaju ovi iz Agrogloba.Jel ima neko ovakav kombajn,kako se pokazao?Jel ovaj u klasi sa tucano 430?

ja sam vozio u zetvi 5070 od pola deset ujutro do pola devet uvece 20ha dobrog zita kipovanje u mestu(na kraj)

Pa mene ce moj 1550 S izaci oko 18000eura kad na prolece odradim jos nesto.Dve prednje gume oko 100000rsd,zadnje gume polovne oko 100eura,sito 400eura,kaisevi oko 80000rsd,sine bubnja 350eura,lezajevi,lanci,lopatice elevatora,servis klipova,uvodni lanci,remont usta,ugradnja kukuruzne secke 1200eura,novi nozevi i balansiranje secke za slamu oko 350 eura,servistegistracija 120eura,servis varijatora voznje,opravka levka......skupilo se sila ulaganja.Jos me ceka otprilike 1000eura i onda je to kombajn.Pa kao sto obicno biva onda ce se prodati i ajde sve u krug.

@diklofen ali taj tvoj kombajn je posle da se kaze odlicno stanje. I sigurno moze skinuti 12-13ha psenice dnevno. I ako si sve to odrasdio, ne bi trebalo da imas kvarove.

Uradim za 20 % vise od dobrog zmaja 143 na istoj parceli.Stim sto se iza dela gde ja radim nije zelenelo posle prve kise kao iza njega.Malo me kosa mucila i usporavala.To sve komplet novo ide na prolece.

Uradim za 20 % vise od dobrog zmaja 143 na istoj parceli.Stim sto se iza dela gde ja radim nije zelenelo posle prve kise kao iza njega.Malo me kosa mucila i usporavala.To sve komplet novo ide na prolece.

Ti ga sredi kompltno pa ga prodaj. Kao i ja sa 142 ojkom. Ako se prosirim jos malo I posejem 70-80ha psenice. Moracu uzeti nesto sa 5 slamotresa i malo jacim motorom zbog secke. I onda ce se neko naraditi sa mojim kombajnom.:)
Kao sto si rekao, sve ponovo u krug.

Nazad
Vrh