New Holland

Kupili traktor od prvog vlasnika sa 1300 sati. Sad moram radit generalku jer motor nemilo troši ulje. Švabo ga je sj...ndiso, nasuo aditive i teraj iz avlije. Šećer na kraju je zvuk zujanja ležaja iz mjenjača
Ne sećam se šta si uzeo kao da je JD.... Da li je možda 150-170M? To zujanje u menjaču je bilo kod jednog M jd-a koji je došao iz Engleske (kupljen na slepo).
A što se tiče generalke motora.... Čuo sam da su kod nas serviseri (nisam siguran da li za jd) zajebali par novih traktora tako što nisu dobro ubacili filter vazduha. Valjda nije isti tip filtera kao na prethodnim serijama i nije dobro ulego u kućište, motori se nasisali prašine i domindženja. Ne bi me iznenadilo da se to desilo i napolju jer čisto sumnjam da bi ga švabo namerno iznjakao. A da su toliko lošeg kvaliteta, da se na 1300 sati mora raditi motor, to ne verujem. Neka greška je sigurno u pitanju. Ali da je sipo aditive da ga se otarasi, to verujem.

Deutz fahr 6140 TTV, 3,6 l motor. Ma šta god je da je uzrok mene lupa po šlajboku i po živcima.

Sve marke novijih traktora se (strašno) kvare, samo je pitanje jel to ljudi žele javno reći ili ne, a naj češće šute.

To je lutrija, kako ubodeš. Sve slabije se traktori i vani održavaju (pri tome mislim na Njemačku). Osjetio sam to na vlastitoj koži. Kupili traktor od prvog vlasnika sa 1300 sati. Sad moram radit generalku jer motor nemilo troši ulje. Švabo ga je sj...ndiso, nasuo aditive i teraj iz avlije. Šećer na kraju je zvuk zujanja ležaja iz mjenjača koji se jesenas pojavio u pol sezone, tako da se i u njega mora zavirit.

Čujem (na dosta mjesta) da je vrlo slična situacija sa kamionima izvana. Kupe novi kamion i samo teraj i nadosipavaj ulje. Kad dođe do 200-300000 km teraj ga iz avlije. Izvana ko bombon, a unutra "trul" do ibera.
Da li znas sta je razlog potrosnje ulja , da ne bude banalan razlog , ulje moze da trosi zbog puno razloga , otisli semerinzi/gumice na ventilima pa trosi ulje , zbog toga se ne radi generalna.

Da li ste napravili neka mjerenja na motoru, strujnom sondom i osciloskopom, mjerili kompresiju ?

druze teraj tog dajca iz avlije sto pre.dobronameran savet.drugar je takvog istog uzeo novog novcatog ovde i sve dobro do nekih 900rh.tad je hidrauilka pocela poskakivat i kad dize i kad spusta naprimer kad seje sa rd+sijacica 2,5metra.pa posle nekih 1100 primeceno isto jako povecanje potrosnje ulja.ne secam se za zujanje al spomenuo je nesto za menjac.na popravke je dao skoro po traktora novog a otisao je malo ispod pola cene kolko je on platio novog.dvaput se radovao veli samo drugi put vise
de moze 3.6l i 140konja..taj drugarev je otisao iz avlije sa nekih 1400rh a mislim da je vec kod treceg gazde

Nazad
Vrh