DraleTD
Član
У овим врелим данима више му годи такво заливање него тифони,ренџери и остале прскалице.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Navodnjavam ja svake godine kukuruz kpk sistemom.Da li je neko gledao onaj snimak kod Uroša D. o dečku iz Bogatića koji zaliva kukuruz sa običnim traka kap po kap ukupnu površinu od 3 ha? Da li to stvarno može da pomogne kukuruzu?
Ја имам тај проблем јуче напунио базен вода лепа прозирна јутрос устанем она жута као да је жабокречина у питању. Прошли пут сам мислио да је због хлора па сам мислио да је нека хемијска реакција али јуче без хлора и опет пожутила. И после пар дана све легне на дно и вода буде опет лепо прозирна.Voda ima zeljezo ako pocrveni nakon nekog vremena u kanti npr , cak isti dan
U hektar ide oko 8100m kpk trake , plato sam je 4.6din/m i dobio sam povracaj 60% sto izadje oko 1t kukuruza po hektaru za trake jer njih kupujem svake godine a sve ostalo se kupuje samo jednom . Nisam zalivao samo prosle godine.Računajte na troškove postavljanja takvog sistema. Verujem da nije ispod 60 ili 70 000 dinara po ha plus gorivo za navodnjavanje. Takav sistem je trošak u kišnoj godini, pa čak i u prosečnoj. Ko ima tifon nije mu ispaltiv takav sistem jer dok plati trake može 5 ili 6 puta zaliti kukuruz za taj novac.
Razvlacenje kpk kosta. Pucanje/spojnice stvaljati je posao. Na kraju uklanjanje traka takodje posao. Imao sam priliku da orem poske paprike sa kpk. Vukao sam plugom trake pa na svakih 100-200m vlasnik njive izadje i otpetljava da bi moglo dalje.U hektar ide oko 8100m kpk trake , plato sam je 4.6din/m i dobio sam povracaj 60% sto izadje oko 1t kukuruza po hektaru za trake jer njih kupujem svake godine a sve ostalo se kupuje samo jednom . Nisam zalivao samo prosle godine.