Evo kako izgleda moj alat napravljen od svrdla za drvo, vrijeme bušenja jedne rupe 5 sekundi.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

Да вероватно сам бушио један мм више беспотребно, а и бушио сам сврдлом за дрво, она пљосната, знате на коју мислим.. неприкладна бургија за бушење окитена, али ето брзоплетост ме је коштала. Сад више старе грешке нећу чинити. Искуство више.Ja znam za dvije vrste ventila i to od 14mm i 16mm, kod tebe je vjerovatno 16mm a ti si bušio sa 17 i zato curi. Postoji još jedna mogućnost curenja a to je burgija i bušilica što nije baš preporučljivo za alkatan jer burgija malo glođe rupu i hoće da curi. Ja sam imao priliku da vidim originalan alat za bušenje alkatana, to je ručna alatka koja lako obuhvati alkatan i rukom okrećeš alat sličan ručnom srdlu i sa nekoliko okretanja rupa je izbušena i to veoma fino osječena. Možeš od svrdla za drvo recimo fi 16 da napraviš lako alat za alkatan, ja sam ga napravio ako hoćeš mogu ga slikati pa da vidiš.

Hvala ti momo ovim sugestijama si mi bas pomogao.Reci mi samo kakva je veza motor pumpa,direktna ili preko remenice.

Da li je neko pravio kakve motalice za trake kap po kap? Da se lepo smotaju bez gužvanja a nešto jeftino pošto treba više komada?

Evo reseeeenja!!Da li je neko pravio kakve motalice za trake kap po kap? Da se lepo smotaju bez gužvanja a nešto jeftino pošto treba više komada?
Kako smotati kilometre traka samo jednom motalicom i to za samo par stotina dinara??????