talianu
Član
Sa tim cisternama(buradima) nećeš ništa uraditi ako staviš KPK.Probao sam na jednu baštu od 120-tak stabala i efekat nikakav.Potreban je određeni pritisak da bi sistem KPK normalno funkcionisao.imam 160 stabala kajsije. pola sam sadio prosle jeseni a pola pre par dana. ove godine sam zalivao koliko sam mogao i sacuvao sam 90% sadnica. medjutim nikako se nisu razvile. cvrsto sam odlucio da do sledece sezone postavim kap po kap ali nemam pojma sta, kako , koliko ,kome da se obratim za pomoc?! Sadnice su u 5 redova sadjene sa razmakom od 5 metara a razmak u redu je 4 metra. dali je moguce tu povrsinu zalivati iz bureta 2x 1000l, slobodnim padom? bunar nemam, imam kisnicu i vodu iz vodovoda! unapred zahvalan na pomoci
Pošto ti je razmak veliki lakše ti je da uđeš u red traktorom i tim buradima i jedno colovno crevo ,zalivaš stablo po stablo.Jes primitivno ali veruj za bolje ćeš proći nego da montiraš KPK ,em uložiš pare em curi dobro iz početka pa kako pada nivo tako vdiš da si se zaj**o.
E sada ako planiraš koristiti vodu iz vodovoda ona sasvim zadovoljava rad na tako maloj povšini.Ja sam motirao i funkcioniše besprekorno.Stim ako ne radi kako treba prepoloviš ga jednom slavinom i zalivaš polovinu a potom drugu polovinu.
Opremu imaš po bolje snadbevenim poljoapotekama.I toliko je komplikovana da ga zna sastaviti i dete trećeg razreda. Kupiš creva ,spojnice ,slavine i kapljače vežeš direktno za vodovod i ne brini.
Prelistaj malo temu ima korisnih stvari već postavljenih.