Navigacija u poljoprivredi

20220414-101650.jpg

Trimble. 🤣

A koliko to košta,ako nije tajna?
Jel u cenu spada i ta bazna stanica?
Jel mogu da se ubacuju koordinate medja i slično?

A koliko to košta,ako nije tajna?
Jel u cenu spada i ta bazna stanica?
Jel mogu da se ubacuju koordinate medja i slično?
AgOpen je jedna od ozbiljnih platformi 😎može samo navigacija bez pilota, može da pilotom, može da i bez bazne stanice, za ostalo verovatno na drugi način komunikacije, da ne kršimo pravila foruma pa da ne popušim ban 😁

Mislim da nece biti ban jer sigurno ima nas dosta zainteresovanih, a nisi ti uleteo pa se hvalis vec odgovaras na pitanje. I mene interesuje cena sa baznom i auto pilotom kao i dali bazna moze na vise korisnika, sto verujem da moze.

Mislim da nece biti ban jer sigurno ima nas dosta zainteresovanih, a nisi ti uleteo pa se hvalis vec odgovaras na pitanje. I mene interesuje cena sa baznom i auto pilotom kao i dali bazna moze na vise korisnika, sto verujem da moze.
Bazna je oko 500€ može više traktora da služi, baca 25 km u krug, u praksi i više, pilot je od 3000€

Matiću ala se ova zemlja crni, em kvalitetna em ima dosta vlage.
Nema sta da se crni,to samo raonicne sejalice tako riju tj mesaju zemlju,pola vlage se izgubi zbog toga, plus ako je lepljiva zemlja i malo losi skidaci na nagaznim tockovima,da vidis kako blokiraju.Diskosna sejalicu tu prodje i ne primetis skoro ni v od vlage,vlazna zemlja ostane dole,suvo gore,kako i treba biti,jedino markir bi se video,plus sto diskosna bolje sabije seme od gore,manje se gubi vlaga.

Baza za AgOpenGPS je 300€ ako se šalje signal na rtk2go može koliko hoćeš rovera, pokrivenost u Vojvodini je dobra probajte pogledati na mapi dali nemate stanicu u dometu. Mislim da ceo AgopenGPS sistem sa kontrolom sekcija izašao oko 1300€ (sve DIY).

Nazad
Vrh