Navigacija u poljoprivredi

Ovo baš nije dobrar primer.Ja znam svaku granicu i imam traženu površinu ali ne u zakonskim međama. Ti si u 2020 godini sa svom tehnologijom,aplikacijama, hektometrima dozvolio da ti neko uzme 40 ari zemlje...Ma koji mernici, ljudi se svete i prave štetu i takve primere sam ja pokazao i na slikama. Te priče, ja bi ovo, ja bi ono su gadne, kod nas su tako jednog doveli na 2 brazde, čovek se razboleo od sekiracije, u Sasama su jedan drugom gazili trag uz trag pšenicu u maju, tukli se, davili na njivi zbog totalno nebitnih pomeranja. Mislim da imam sliku negde od jesenas gde je mernik izvršio ispravku međe i gde su ovi nezadovoljni pustili popreko četvorobraznim plugom po žitu. Oni srećni a ovaj sa pravom međom se ždere...
Sad sam se setio jednog sličnog slučaja. Kum je imao prepirku sa komšijom preko puta. Kum ima kamen u njivi a put je 5 metara od kamena. Ovaj to ne priznaje i samo orao kako je hteo i terao put na kuma. Kum plati mernika da izmeri taj put izmedju njih i da udari kamenje i zvao ga da izadje na merenje, ovaj nije hteo. Ništa on ne priznaje on zna dokle je njeghova njiva. Kum to izmeri i napravi put kako treba. Ovaj kad je video došao i hteo da se tuče. Otišao i opet razorao put. E kum onda lepo zvao poljoprivrednu inspekciju, oni izašli na teren utvrdili stanje ko je ušao u put, napravili zapisnik i lepo tužba. Ovaj dobio kaznu da plati i od tad se smirio...

al cekaj sa tim grobovima taj isti sam sebe jos vise ukopo jer mu se gazi njiva sa leve strane ili nisam dobro skonto sliku?
Da, dobro si skontao. Plan mu je bio da postavi letve sa ekserima u svojoj njivi pošto iskopa grobove. Onda mu neko rekao da neće moći naći ako neko probuši gumu pa pomeri letve, odustao od sjajne ideje a grobovi ostali...Hahahaha

Sad sam se setio jednog sličnog slučaja. Kum je imao prepirku sa komšijom preko puta. Kum ima kamen u njivi a put je 5 metara od kamena. Ovaj to ne priznaje i samo orao kako je hteo i terao put na kuma. Kum plati mernika da izmeri taj put izmedju njih i da udari kamenje i zvao ga da izadje na merenje, ovaj nije hteo. Ništa on ne priznaje on zna dokle je njeghova njiva. Kum to izmeri i napravi put kako treba. Ovaj kad je video došao i hteo da se tuče. Otišao i opet razorao put. E kum onda lepo zvao poljoprivrednu inspekciju, oni izašli na teren utvrdili stanje ko je ušao u put, napravili zapisnik i lepo tužba. Ovaj dobio kaznu da plati i od tad se smirio...
I ja isto imam već godina problem ali samo sa jednim komšijom, pre neki dan sam podneo tužbu, kad nemož lepo sa čovekom neka plati.

Koja je cijena navigacije (može i na pp, ako nećeš tu odgovorit)? Jel stiglo sve pasent za 577 ili je trebalo raditi nekakve prepravke? Ako imaš još slika oko detalja-komponenti navigacije koje su ugrađene na traktor stavi da vidimo.

P.S. Već je vidim u svom IMT-549E. :)

Koja je cijena navigacije (može i na pp, ako nećeš tu odgovorit)? Jel stiglo sve pasent za 577 ili je trebalo raditi nekakve prepravke? Ako imaš još slika oko detalja-komponenti navigacije koje su ugrađene na traktor stavi da vidimo.

P.S. Već je vidim u svom IMT-549E. :)
Cena je 6.000 + pdv. Malo smo samo prepravljali nosač senzora na točkovima, sve ostalo super. Špulna za volan original sa konusom i zarezom za kajlu... Sutra ću slikati detaljnije.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Cena je 6.000 + pdv. Malo smo samo prepravljali nosač senzora na točkovima, sve ostalo super. Špulna za volan original sa konusom i zarezom za kajlu... Sutra ću slikati detaljnije.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Jel postoji (brza-lagana) mogućnost prenošenja kompletnog volana na drugi traktor na kojem su postavljene ostale fiksne komponente navigacije? Npr sa jednog imt na drugi imt u tvom slučaju?

Nazad
Vrh