Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije to bas takva matematika da zbrajas gresku svakog prohoda, pa sto vise prohoda veca greska , pa zavrsis u drugom ataru. Pa profi navigacije od 2500$ imaju +-10cm gresku iako trgovci to prodaju kao 10cm tocnost i niko se ne buni.Nisam nikakav stručnjak za navigaciju, razmišljam ako mi tri prohoda pogreši po 0,6 metara, gde ću završiti na njivi širine 200 metara?
Moze link sa antenom i tabletom, verujem da za taj novac mnogima bi to bilo interesantni da nabave i kiriste,Aplikaciju Field navigator koristimo nepunu godinu i to za rasturanje đubriva i prskanje pšenice. Instalirali na novom Samsung tabletu (150 eur) i obavezno spoljna antena ( mi smo kupili kinesku sa kablom i usb priključkom putem Aliexpresa, a cena oko 25 eur plus ostali troskovi oko 20e). Trebalo je vremena da se ušaltamo, ali spram uloženog novca zadovoljni. Bez spoljne antene program radi ali dosta greši kod navođenja što znači neupotrebljiv.
Nece da radi kako treba agopen bez RTK korekcije.HDOP označava kvalitet signala, ne i preciznost.
@pakel Kupis aktivni usb hub, manje će trošiti bateriju, a najbolje OTG, sa 2 usb priključka, i na jedan spojis antenu, a na drugom punjač.
Mada po meni je bolje rešenje koje sam već pisao ranije. Ublox f9p sa antenom, aktivni usb hub, Windows tablet, i program AGOpenGPS, jer je besplatan. Verujem da moze da se koristi i preko android telefona uz pomoć neke aplikacije. A preciznost vam je od 15-20cm maksimalno.
Jel si koristio mozda? Posto ima ovde na forumu član koji je koristio, i kaže da je zadovoljan, barem jesenas što je radio.Nece da radi kako treba agopen bez RTK korekcije.
Da to je uz kvalitetan gps uredjaj, da li ta kineska antena ima takvu preciznost i jos nesto jako vazno , kolika je brzina slanja NMEA signala preko USB-a , 1Hz , vise ili 10Hz.Zato se za grešku navodi +/- 0.3 m a ne 0,6m. Prevedeno u praksi malo ti greši desno pa malo levo
Zar nisu te profi 2,5 cm? Mislio sam da iskoristim ovaj monitor što sam ugradio sa rikverc kamerom, ima još 3 slobodna priključka pa rekoh ako može za male pare da se dobije neka solidna preciznost navigacije...Nije to bas takva matematika da zbrajas gresku svakog prohoda, pa sto vise prohoda veca greska , pa zavrsis u drugom ataru. Pa profi navigacije od 2500$ imaju +-10cm gresku iako trgovci to prodaju kao 10cm tocnost i niko se ne buni.
Znam da ima neko u Srbiji koji je izgleda i malo vise hardvera izradio. Ja sam izradio ali nisam koristio u njivi. Problemi prvo sa ugradnjom orbitrola a onda zavrsio u bolnici zbog upale pluca , pa ostalo , nadam se da cu ove godine.Jel si koristio mozda? Posto ima ovde na forumu član koji je koristio, i kaže da je zadovoljan, barem jesenas što je radio.
Mene prošle godine zvali iz Agroglobe firme, to je zastupnik za New Holland u Srbiji, nudili mi na akciji autopilot za kombajn sa 2,5 cm preciznosti za 7000 e. Ima dečko radi za 4500 autopilot sa navigacijom isto 2,5 cm...Jeste profi su 2,5cm ali ne za 2500$ vec jos skuplje.
A koliko je sa RTK signalom , jer u tom grmu i lezi zec , neke bogate europske zemlje poljoprivrednicima pruzaju usluge RTK signala djabe , ali vecina nije te srece, Jer cim imas svoju korekciju moras imati prakticno jos jedan gps prijemnim , internet vezu i mobitel vezu , da li tablet ili mobitel.@grabik Ne, već samo ovo sto sam napisao da je potrebno.
Cfx 750 ima mogućnost RTK signala,tj 2,5cm a koštala je oko 2400e+pdv. Normalno, RTK signala se plaća dodatno, ali po meni nema svrhe bez autopilota,bilo koje vrste.
Ja sam ubacio ovo