Navigacija u poljoprivredi

To je u redu kada ima velikih parcela ali kod nas je problem puno sitnih parcela i samo započinjanje setve je problem.

Cekajte,ako sam dobro razumeo, neka od ove 2 navigacije moze da pomognu pri setvi, samo treba da se izvuce pravac, tj prvi prohod do komsije, i posle ona prati markir ili kako? :sta: traktor nema autopilot

Ni jedna navigacija ne moze od te dve bez auto pilota da pomogne za sejanje.

Nada poslednja umire.

Meni nije problem da izvedem pravac do komsija i to su mi po pravilu najbolje vrste, posle tokom sejanja redovno uspem da pokvarim vrste:haha:, pa sam zato pitao, auto pilot je preskup za trenutnu situaciju

Zvao ovih dana u Titani da vidim za navigaciju,Cfx 750 light-preciznost 15cm cena je oko 1600e+pdv,a ez-quide 250 nisam pitao za cenu ali mislim da je 750e, oba su slicna sto se tice preciznosti samo sto cfx ima veci display i moze posle da se otkljuca da da ide i auto pilot preko njega

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ta Light verzija koliko može dugo da radi za te pare(bez bilo kakve doplate) da li su ti to objasnili?

Moze stalno da radi. Samo ako se kupi bolja antena i pilot mora prvo da se odkljuca. A to sigurno kosta skuplje nego redovna vec odkljucana.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Za Lite verziju ide godišnja doplata da bi radila i sa onim signalom +-15cm.Mislim da je u tom slučaju bolje odmah dati onih 2600e+PDV pa je imati večno otkljucanu nego doplacivati svake godine.Osim ako se posle godinu dana planira prelazak na neki od autopilota,to je već druga priča.

Nesto ste vi tu permutovali.
Lite verzija je jeftinija iz razloga što je zaključana na preciznost signala od 15cm, koji je besplatan kao kod EZ 250. U slučaju da želite da nadogradnje autopilot, prvo morate da platite otključavanje signala u tih 2,5cm, koji košta razliku do pune cene cfx 750.
Ako odmah kupujete otkljucan cfx 750, tada imate na godinu dana besplatno korišćenje signala u 2,5cm. Tako je barem bilo u Livoni na sajmu.
Cfx je mnogo bolja opcija za kupovinu, da je bila ovakva ponuda pre par god, bez razmišljanja bih je kupio.

Cfx 750 ni otključan ni zaključan nemože na 2,5 cm.Autopilot je na 2,5 cm. tačnosti.:cvetic:

Meni nije problem da izvedem pravac do komsija i to su mi po pravilu najbolje vrste, posle tokom sejanja redovno uspem da pokvarim vrste:haha:, pa sam zato pitao, auto pilot je preskup za trenutnu situaciju

Isti slučaj! Za prvi prohod pošaljem nekog na drugi kraj njive da izigrava markir i to mi bude najpraviji prohod. Posle uprskam baš dobro...

Nazad
Vrh