Navigacija u poljoprivredi

Zavisi ko kako gleda. Kada si mali, sve ti je skupo, ne isplati ti se, pa gledaš da skrpiš što jeftinije, ali ovi veliki su još gori, oni na svemu štede, a hoće sve da imaju, ali da bude skoro džabe 😂.

Ne znam koliko je tacno ali cuo sam da u nekim zemljama postoji pravilo (zakon) na koliko godina treba jednom okrenuti zemlju - preorati. To sam negde procitao nedavno, tipa svake 5-6 godine oranje..

Izobas ne,a mogu da se unesu parcele iz katastra tako da onda moze i linija.
Nisam nesto preterano cackao. Ono sto sam do sada savladao:A-B linija,, memorisanje parcele, memorisanje parcele na 4 tacke, u.nosenje zahvata masine "smaknutost" masine...Sto sam pricao sa prijateljima koji imaju konkurentske kineske navigacije osnovna razlika je u tih par hiljada evra sto je meni ostalo. Jedina zamerka mi je osvetljenos monitora. Meni stoji dosta nisko pa moguce da to smeta

Saša nije poenta uneti parcele u 4 tačke po slobodnom nahođenju.Da li može da se ubace fajlovi i d ate vozi po katastarskim linijama?
Jasam gledao tu iz Kaća na sajmu nije mi delovalo nešto u odnosu na CHCM i FJ Dyamics.
Možda grešim ali ....

Nisam to ni rekao( napisao). Ja sam uneo 4 tacke sa postojecih karova, a prodavac mi je rekao ( sto nisam probao) da mogu da unesem parcelu u ne znam kakvom formatu i da je takvu koristim. Dam nekom, rece on kome desetak eura i broj parcele i on to konvertuje u neki fajl i dalje nastupam po tom fajlu. Mozda gresim, mozda to nije to o cemu vi pricate. Rekoh nisam neki strucnjak.

Kad ste vec kod unosa parcela, koliko kosta unos parcele sa obelezenim ab linijama, da li je neko radio i ako ima preporuku da mi preporuci

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

10 eu je bilo,po parceli do 3 katastarska broja ako ima više cena ide gore.Dobiješ sve 4 AB linije ili više ako parcela ima više.
Samo se prvo raspitaj d li ti je digitalizovan katastar,ako nije onda ti je opcija geometar i ručni unos AB.

Nazad
Vrh