pole
Član
Raste CEEEENAAA.......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
vimalete samo nemoj vise da ti dovodis kupca (kao onog austijanca) jer upravo ti i tvoji iz unije ste napravili pometnju na trzistu (znam da ste zeleli dobro za srpsko malinarstvo misleci prodali smo 50000 tona jednom kupcu , stvorice se nestasica, cene ce za ostatak maline nevidjeno porasti nastace grabez na trzistu .... ali posto ste vi "politicari" a ne ekonomisti znajte da trziste ne funkcionise tako , izazvali ste kontra efekat , odlicnom mediskom kampanjom kako u zamlji tako u svetu ubedili ste ostale kupce koji su kupavali u srbiji svih ovih godina "da je skoro sva srpska malina prodata jednom kupcu" reakcija kupaca bila je normalna i neminovna otisli su tamo gde su mogli da potpisu predugovore znaci u poljskoj..... uostalom kao i svaki puta do sada ovo moje pisanje dolazi iz vrlo studiozne analize trzista a ne "otprilike" a da li sam u pravu videce se za koji dan...... ukoliko je ova moja analiza tacna dragi proizvodjaci imacete jos vise razloga da sami klasirate malinu prilikom branja, i zamrzavate svoj rad i svezu malinu u orginal i prodate ga kasnije kada prodje "nalet na poljsku robu"....malina mora biti skuplja nego sto su na zalost moja sadasnja predvidjanja za u toku berbe......nadam se da je moja analiza netacna bilo bi bolje za sve nas.....trzisnu istinu cemo znati vrlo brzo.....Mogu ja licno da dovedem kupca koi ce sve da kupi po 50 din bez problema . Dakle po Vladanovom bitno je imati kupca , nije bitno koja je cena .U prici sam svakodnevno sa Ariljskim hladnjacarima(sa nekima licno a sa nekima preko ljudi) i cudno da oni neznaju nista o tome , kazu kolicine su manje nece imati problem sa prodajom. Ali Vladan po ko zna koi put ubacuje u narod pometnju iz ko zna koih izvora.Sto se mene licno tice bolje da je niko nekupuje ako nije prihvatljiva cena .
@ Vladane spas ...
SVIMA njima kvalitet sluzi samo kao izgovor.............
deki koliko nisi u pravu, stranci nisu naivni oni su pragmaticni i nece nikakav rizik.... zivimo u globalnom selu i infrmacijama koje su svuda dostupne, a trziste voca je tako "kristalno lomljivo" i nestabilno evo smao nekoliko primera vodecih casopisa koji se bave trzistem voca koji su pisali o unapred kupljenih 50000 tona maline po 1.21 eura pogledaj deki i zaboravi dnevnik tv beograd....zivimo u tri dimenziji ......http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=96354 pa onda http://freshfruitnews.blogspot.fr/2012/03/austrian-buys-serbian-raspberry-harvest.html pa onda mozes naci stotine natpisa, i kad ih procitas onda shvatis koliko nisi u pravu u prethodnom tekstu i koliku je stetu srpskom malinarstvu napravio ovaj kvazi ugovor sa austijancima (videcete cenu uskoro maline na trzistu)
o nakupac za Toma koi placa 85 za kes.
U nedelju miting u Arilju ako sutra nebude cene.
Ahaaa ! Znaci ti i vilamet 2002 jeste jedna ista osoba , kako sam vas tj. tebe isterao na cistac !! Kako samo branis terzica-spansku sobaricu ahahaa....kuku nama.Ja znam nemacki jezik i prevod je odlican. Sto su demanti iz sredine juna a ne iz maja kako je govorio terzic da je odma objavio da je ugovor propao cak pre izbora. Sto ce se terzic obogatiti -ko li ce kupiti Srpsku malinu ove godine za bagatelu a - toooooo mene zanima ?!?!?!?!Rogi , pogresan prevod , Terzic nije rekao da zbog manjeg roda nije ugovor mogao biti ispunjen (kolicinu u ugovoru je prilagodio planiranoj) vec po ko zna koi put , narod nije potpisao , imate podatke u koima se govori da u Arilju oko 8000 proizvodjaca potpisalo oko 450 , pa valjda to sve govori .Netvrdim da bi ugovor uspeo da su svi potpisali , imalo je jos tu dosta drugih problema ali bi bar pokusali. Netvrdim da je Terzic nevin , netvrdim da je narod kriv , jednostavno tesko je narod udruziti oko bilo cega , cak i hladnjacari tvrde da nemogu da se udruze ni njih nekoliko , pa nemoze ni sin sa ocem kao sto neko gore napisa . Sutra ocekujemo cenu od hladnjacara , trenutno imamo samo nakupac za Toma koi placa 85 za kes.
U nedelju miting u Arilju ako sutra nebude cene.