Sveža malina se sigurno doprema kargo letovima.. Međutim, koliko sveže maline Srbija izvozi?Nisam siguran da hipermarketi po Kanadi,Americi i Evropi gaje malinu na svojim krovovima pa ih beru sveže i stavljaju u svoje gondole po ceni od 4 dolara za 250 grama znači i oni je dovoze kargo letovima iz Čilea,Poljske...A koji je to interes hladnjačara da se sveža i kvalitetna malina izvozi???
Koliko kilograma sveže maline je izveženo preko surčinskog aerodroma, ili ćeš mi reći da je udaljenost od 100-150 km do našeg najvećeg međunarodnog aerodroma nepremostiv problem za transport sveže maline?
Koliko ja znam nijedan. Ali kakve to veze ima?Neodgovori niko koji je deo poljoprivrede u Srbiji organizovan po principu kartela osim narko...izvolite gospodo prodavači magle srpskim malinarima!!!
Pazi, ja znam zašto je to tako - zato što nijedan seljak neće da stavi svoju imovinu na šiljak, i uzme stvar u svoje ruke, već mu je lakše da se prostre po nekom putu, da zakuka i ucenjuje druge blokiranjem saobraćaja i čeka da mu neko drugi reši sopstvene probleme.. A pored toga poznat je i onaj naš mentalitet da komšiji crkne krava...
To samo znači da posao mogu da prave jedino ili veliki investitori, ili mali da se udruže pa da postanu veliki... A pošto mali očigledno da neće da se udružuju u skorije vreme (ova 'udruživanja' koja propagiraju političari su samo da bi ti isti političari mogli finansijski da se konsoliduju, i ništa drugo), oni će ili propasti, ili će uspeti da proživotare kao i do sada, ali da će im biti bolje, to neće sigurno.
I opet da ponovim. Mehanizam postoji. Mogućnost postoji. A to što vi nećete da se udružite, to je samo vaš problem. I u tom duhu, voleo bi da u ovoj državi neko ima *** pa da vas ozbiljno raspendreči sledeći put kad vam padne na pamet da ugrožavate slobodu i prava drugih građana ove države radi vaših sopstvenih hirova.
Poslednja izmena od urednika: