Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prosečan rod nije 6t/h već skoro tri puta više. Ne znam što se svi hvataju za tih 6 t po hektaru kada kod nas neki proizvođači postižu 20 do 25 t/h. Što se tiče moje struke ja se njome bavim ali se bavim i malinom zadnjih 30 godina. Stvarno više nemam nameru da ovde raspravljam sa ljudima koji o ovome nemaju pojma a ovde su samo radi provokacije.
Molim sve da ovde napišu cenu koja je to veče bila u njhovom kraju.
nije 100 vec 110 a jeste sramota.sramota
visnja 100 dinara
Pa jbt evo treci put te pitam a ti ne odgovarasradite protiv sebe ali to neznate jer razmisljata "daj sada sve i odmah"
nepricam tebi licno radi sta hoces i ti i drugi..... analiziram drugacije i mislim drugacije "radim projekciju za dalje" ja sam vec u berbi 2013" to je moja mala prednost.....Pa jbt evo treci put te pitam a ti ne odgovaras
Sta treba da uradim sad kad mi kupac nudi 110 dinara za visnju?
Jel treba da mu kazem necu toliko mnogo mi je i lose ce da se odrazi ne cenu visnje dogodine?
ti to neznas sada jer ti je mnogo lepo u tvojoj sarenoj lazi zvanoj "cena visnje 2011 i 2012"-
Koliko sam uspeo da dobijem informaciju Zem zadruga Arilje je dobila reprogram dugova na dve godine ali da se snalazi za pare da je od banke nece dobiti. Slazem se da je treba pokrenuti jer je ona bila garant bolje cene i veliki konkurent ali mislim da od toga vise nece biti nista jer dug je ogroman oko 12 000 000 eura. Za ove sto nam demantuju cifre o proizvodnji samo da kazem da je zadruga otkupljivala pre par godina kolicinu u jednoj sezoni vecoj od 9 000 tona.Konacno i cena u Arilju , Stanic (trenutno najveci otkupljivac) 8 dinara kilogram maline (osam ).Danas prvo branje kod mene u malinjaku. Kvalitet extra. Predao sam u Zem, Zadrugu Arilje, kao i svih godina do sada. Da li gresim, vreme ce pokazati, jer mi jos nisu isplatili proslogodisnju. Mozda i uspemo mi Ariljci da je spasimo od zatvaranja, jer zadruge su nam potrebne ako mislimo da uticemo na neku cenu i prihod od ove proizvodnje.