dekiVR
Član
Ok, svako ima pravo na svoje misljenje, tako i ja mislim da to sto vi sad predlazete nije korektno. Zasto bas do 2008. i zasto do pola hektara ? Nema u tome nikakve logike sem da vama tako odgovara. Logicna bi recimo bila borba da se jako kvalitetna malina placa skuplje od one industrijske ( sto je i sad slucaj ), da se jos vise placa malina proizvedena organskom proizvodnjom i da se ona sto vise siri. A ko i od kad je proizvodi to je manje bitno. Licno necu biti na gubitku jer smo prvi put registrovali domacinstvo i prijavili malinu bas 2008. ali uopsteno mislim da to sto pricate nije korektno prema drugim proizvodjacima, pogotovo prema proizvodjacima sa juga Srbije, odakle sam i ja. Ovde se malina izuzetno prosirila u proteklih par godina. Arilje i okolina ce uvek ostati srpska prestonica malina ali mi na jugu sa lakocom postizemo vrhunske prinose i u vasim merilima, kvalitet maline je tu negde a mozda i bolji. Imamo mnogo vise suncanih dana i jako malo problema sa vremenskim neprilikama. Svidjalo se to nekima ili ne mi cemo za neku godinu da postanemo jako veliki proizvodjaci koji ce biti u rangu sa vama iz zapadne Srbije. Pored toga jako mnogo radne snage koja radi kod vas su upravo cigani koji su iz ovih krajeva a koji se sve vise odlucuju da rade ovde kod nas u nasim malinjacima. Meni ovo sto vi sad predlazete deluje po malo kao da zelite malinu za sebe, samo za Arilje i okolinu, ne bi voleo da za koju godinu dodje do nekog "malinarskog rata" izmedju zapadne i juzne Srbije. Mislim da je u obostranom interesu da saradjujemo umesto da se odvajamo i delimo.
Vidimo se sutra u Arilju
Vidimo se sutra u Arilju