Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem se.To za veliku i gustu travu si u pravu, al redovno za tarupiranje vocnjaka 1 brza i mlevenje granja posle rezidbe 3 spora 539 se igra sa njim..
A je li iko radio sa ovim tarupom sa cekicima zitnu slamu? Kakav je za to? Imam onaj tarup-sisalicu, sa reduktorom od auta sa dva noza ako me razumete, ali u velikoj slami, posto radim speltu koja raste do 1 metar visine ne moze dobro da odradi-usitni. Ako neko ima iskustvo, a 539 je u pitanju, koji radni zahvat bi bio idealan, znaci samo za slamu.Slazem se.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Kombajn je 3m heder, jbg planina, parcele do 1h. Pa rekoh, ako radi granje slama je valjda mala maca.Alen
Da je bio takav kad smo mi kupovali verovatno bi se isto za njega odlucili.
Ne znam kako bi radio u slami, po meni je velika masa pogotovo iza nekog veceg kombajna.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Koja je cena tih sa rukom od 1.6m? Dali on moze i uspravno da radi recimo atarski put-surduk kako ga mi zovemo pa da ga odradi na jedno 70stepeniJa cekam evo vec mesec ipo da stignu tarupi sa rukom, kad god nazovem kazu bice za 10 15 dana, problem na carini. Prvo sam bii zagrejam za ove sa hiraulicnim pomeranjem, ali kada sam video da ima i ovih sa rukom dosta bolje mi takav odgovara, nije mi zurba pa kad stigne.
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Probao sam sa kinezom 45ks i ino malcer od 160cm sa cekicima kukuruzovinu da predjem 1spora gas na 1700 kad ga spustim da bas bas usitni skoro ugasi traktor ako malo podignem bude lakse al i slabije sece kida kako god.. Kombajn sa seckom vrsioKombajn je 3m heder, jbg planina, parcele do 1h. Pa rekoh, ako radi granje slama je valjda mala maca.
Al ja mislim da mi ništa ne znači na 5 metara između redova?Ja sam 175 cm uzeo sa namerom da ga nosim sa JD i sto vise izlazi u stranu a to u vocu dosta znaci,medjutim nosim ga sa 539 indijski simson 325 motor bez ikakvih problema za JD ga nisam ni kacio...
Znam, ali rekoh da nije ko radio slamu s njim, pa da podeli iskustva. Slama je od spelte, ona raste skoro do 1m, tako da slame ima sila. Imam ja tarup onaj sa difom od auta ali i on dobro radi travu sitno rastinje ali slamu lose, dosta isece ali dosta i izbaci onako a plug ne promasuje.Malčer kao malčer sa cekicima se najbolje ponasa u granju (ako gledamo u ovih par kategorija, granje/kukuruzovina/velika i gusta trava)
Meni treba samo za slamu, racunam da je lakse slamu nego kukuruzovinu. Samo ne znam kako rade u slami ovi s cekicima iz Raske.Probao sam sa kinezom 45ks i ino malcer od 160cm sa cekicima kukuruzovinu da predjem 1spora gas na 1700 kad ga spustim da bas bas usitni skoro ugasi traktor ako malo podignem bude lakse al i slabije sece kida kako god.. Kombajn sa seckom vrsio
Pa i taj sa hidraulicnim pomakom nije toliko presudan,jer tebi svakako ostaje u vrstu granje,moras da ga izbacis svakako,ja sam uzeo sa mehanickim ino i radi odlicno nema tu sta,uzmes ovakav jedan i cetke za granje i udri.Za voćnjake obavezno s hidrauličnim bočnim pomakom. Što je malčer širi od traktora, to se više može izbaciti bočno. Najbolja kombinacija je dovoljno jak voćarski traktor za malčer koji je širi barem 20 cm od traktora.
Cena za 1.6 je bila 1600 ako nesto ne promene. Trebalo bi da moze da radi uspravno 90 stepeni i neki 50 60 stepeni u minusu, ali videcemo u praksi kad stigne. Sve sto sam nalazio polovno je bilo od 2000e za otpad stanje do 7 8 hiljada za noveKoja je cena tih sa rukom od 1.6m? Dali on moze i uspravno da radi recimo atarski put-surduk kako ga mi zovemo pa da ga odradi na jedno 70stepeni
Imas li neke linkove i cene tih koje si gledao ?Ja cekam evo vec mesec ipo da stignu tarupi sa rukom, kad god nazovem kazu bice za 10 15 dana, problem na carini. Prvo sam bii zagrejam za ove sa hiraulicnim pomeranjem, ali kada sam video da ima i ovih sa rukom dosta bolje mi takav odgovara, nije mi zurba pa kad stigne.
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Naisao sam na oglas na kp. Uglavnom svi su oni povezani, iste cene. Kad ima kod jednog, ima kod svakog. Ovi izgledaju kao lakse varijante i mislim da drugacijih nema, ali meni ce zavrsavati posao oko odrzavanja imanja.Imas li neke linkove i cene tih koje si gledao ?
EDIT: Odgovorio si upravo za cenu.. Kod koga si gledao, prilicno je jeftino to a treba i meni neki malo jaci model ?
Pa to, kod mene nigde nije zatravljeno.Ja sam 175 cm uzeo sa namerom da ga nosim sa JD i sto vise izlazi u stranu a to u vocu dosta znaci,medjutim nosim ga sa 539 indijski simson 325 motor bez ikakvih problema za JD ga nisam ni kacio...
Normalno da se može i sa drugim odraditi, čak i s onim bez pomaka. No, kad probaš raditi s hidrauličnim pomakom, vidiš da vrijedi svaki euro, čak i više i to ne samo u voćnjaku. Želim ti da se uvjeriš radeći s njim.Pa i taj sa hidraulicnim pomakom nije toliko presudan,jer tebi svakako ostaje u vrstu granje,moras da ga izbacis svakako,ja sam uzeo sa mehanickim ino i radi odlicno nema tu sta,uzmes ovakav jedan i cetke za granje i udri.
Meni treba samo za slamu, racunam da je lakse slamu nego kukuruzovinu. Samo ne znam kako rade u slami ovi s cekicima iz Raske.
175 je bolja varijanta, uvijek možeš ići malo sporije ako je nešto baš teško, ali većinom će ići lakoTreba da uzmem ovaj tarup iz raške, sa hidro pomakom.(Kineski odnosno indiski)
Za yto 504, 50ks da li 1.65m ili 1.75m?
Prodavci mi kažu da je 1.65m prava mera...
Sitnili bi se ostaci od rezanja šljiva i vinograd...