Mulčeri (tarupi) za voćarstvo i vinogradarstvo

Kinez, mislim da to izlazi sve iz iste kineske fabrike. Mateng tako nesto se zove, lako se nadje sajt na webu.
Ni ne lici na mateng imam onaj na ruci 185cm , naprijed nema limove ima lance , nazad nema da se podize lim , sa strane gdje stoji diferencijal totalno drugacije.

Inace kad sam svog dobio nije bio dobro sastevljen od kineza .kako sam otisao kasnije danju , slabije svjetlo ,vidim da iskre frcaju kao da brusilica radi , jedna remenica presekla komad metala , nije bila dobro namontirana imala konusnu cahuru , dosao kuci pa rastavio i sastavio kako treba.
Inace kod mog matenga se diferencijal jako grije , pretpostavljam da i to nisu sastavili dobro ide preko 150C , mjerio IR termometrom , kad se prospe voda ispari kao na ploci od sporeta. Nesme se rukom dodirnuti. Da radim vise vjerojatno bi se diferencijal razletio.

Ima 17 remenje i jako malo cekica , 30mm mekse drvo mrvi , inace kardan je slab koji se dobije sa njime , vec se malo iskrivio. Takodje i remenje se mora cesce kontrolisati po uputstvu.

A i traktor treba na ruci da drzi dosta tereta kad se podigne skroz izbacen na stranu , tezak je oko 750kg.

Poslednja izmena:
Ovo je mateng na ruci 160 ili 165 i zanimljivo da nema prigusnice na izlazima za zakosavanje jer mu jako skace malcer kod stelovanja.
Kaze ovaj da je 6,5 feeta ali diskutabilno jer bi to bilo 195cm a , 180 ili 185 ima 2 reda vise moticica moguce i 3, mozda misli na ukupnu sirinu a ne radni zahvat.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh