Muža koza --- ručno ili uz pomoć muzilica

.....i obavezno trazis model za koze.
 
imate li neka stranica od te firme za muzalica hucu da vidim bas kako se rukuje koliko kosta
 
Utipkaj ona imena koja sam ti naveo na google ili jednostavno upisi muzni uredjaji za koze i izbacit ce ti sto pozelis :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
 
http://www.milkline.com
Opremu ove firme u Srbiji prodaje Lukovic www.lukovicagri.com
evo ti jedan od modela
Mašina za mužu 2 koze sa jednom kantom
od rostfraja zapremine 25 litara, marke
"MILKLINE" model JOLLY CARPINI STD
na pocinkovanim kolicima, vakum tankom
od 15 litara, satom za vakum, vakum
pumpom od 190 litara, snaga motora
0,55 kW, sa pulsatorom za naizmenicnu
muzu na kanti. 1 komad 1.210,00 € 1.210,00 €

ima i skupljih i nesto jeftinijih ( ovo je iz ponude koja je meni poslata u martu mesecu 2008.)
 
gledao sam te muzalice i ova mi se dopala samo neznam da vidim koliko kosta
 
Nemam nista protiv pokretnih muznih sistema ali pazi da ti produzni kabel nije u vodi inace najezit ces se ti i koze ako nemate gumene cizme. Ti kabeli znaju dosta brzo stradat jer se nepaznjom kolima predje preko njih :nono: :nono: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
 
koristim Gumilovu muzilicu za koze,mogu se musti dve koze istovremeno ali kako radim sam jednu granu sam izbacio.Pitanje kako da budem siguran da je muzilica za koze-casice su nekako povece a i sumnjivo mi je to sto dosta mleka ostaje za izmusti po 1 dcl-2 dcl.Kako prilagoditi tj. proveriti broj pulsacija?--hvala.
 
Moguce je da su stavljene kravlje posude i gumice,Na pocetku sam i ja to imao,nabavkom kozjij nisam primetio bolje izmuzivanje, samo su mi gumice brze propadale, (losija marka)
Nezaboravi da moras rucno domuzti!!!
Pulsator nije predvidjen za stelovanje,oko 1 stisak /"
Velicina vakuma mu odredjuje brzinu
 
Kompjuter muze koze

mlib75.jpg
Vl. ĐITKO, 14.12.2009 21:03:59


Stojčević, Roganović i Nikčević
ŠID - Za koji dan, na farmu koza u Kukujevcima kod Šida, koju je izgradilo preduzeće “Beokapra” iz Beograda, stići će matično stado od 200 koza i 10 jarčeva rase “bela sanska koza”, poznate po visokoj mlečnosti. Savremena farma, na oko 2.500 kvadratnih metara površine, u okviru koje su spremišta za životinje i hranu, izmuzište i prateći objekti. Dovoljno je reći da će ovde biti ugrađena najsavremenija oprema
za hranu i mužu koza, tako da će se ovi poslovi obavljati kompjuterom.
- Prvi turnus “bele sanske koze” stiže nam iz Austrije oko 20. decembra. Paralelno sa izgradnjom farme radili smo i na obezbeđivanju plasmana mleka, ali i nekoliko vrsta sireva koje ćemo plasirati na domaće i inostrano tržište. Očekujemo dnevnu preradu od oko 4.000 litara mleka - ističe Predrag Nikčević, koji je zajedno sa Radomirom Roganovićem i Srđanom Kovačevićem vlasnik “Beokapre”.
Novom investicijom zadovoljna je i seoska vlast, koja je dala u zakup “Beokapri” zemljište za izgradnju farme.
- Za nas ovakav proizvodni kapacitet znači mnogo, jer doprinosi razvoju sela. Posao će dobiti dvadesetak radnika, a indirektno i više jer će “Beokapra” ponuditi kooperativnu saradnju, tako što će zainteresovanima besplatno obezbediti koze koje će oni držati u svojim gazdinstvima, a za uzvrat će svakodnevno proizvoditi i isporučivati mleko po utvrđenim standardima - objašnjava Miroslav Stojčević, predsednik Saveta MZ Kukujevci i dodaje da će “Beokapra” za potrebe farme nabavljati i hranu od domaćih poljoprivrednika.

KAPACITET 1.000 grla
IAKO će proizvodnja startovati sa 220 grla, u završnoj fazi će na farmi moći da se smesti između 800 i 1.000 koza. Po broju grla, te načinu proizvodnje i kvalitetu, biće to najmodernija farma ne samo u Srbiji...
 
A može li se doći do nacrta te farme (ili ima li na netu za vidit neki konkretni nacrt ili skicu)?
 
Nema jos uvek nikakvih nacrta, sve ce biti objavljeno kad se bude zavrsio karantin zivotinja za mesec dana, strpite se jos malo. :cao:
 
Posle 11 meseci i jos par dana jacu se smilovati i napisati post u ovoj temi :haha: :haha: :haha: ne iz sazaljenja nego iz potreba.
Zeleo bih supruzi da kupim aparat za muzu ovaca , u pocetku bi izmuzavala 10 grla a vremenom bih voleo da stado prosirin na 20 grla pa shodno tome treba prilagoditi velicinu muzilice.
Sta znaci uljana a sta znaci vakumska muzilica , koje su bolje a koje jeftinije , predlozitemi naj jeftinijeg proizvodjaca , na sta da obratim paznju prilikom kupovine .
Ovih dana ocekujem pocetak jagnjenja tako da za jedno mesec dana mislim da ce vec biti potrebna.
I molim vas nemojte pogledaj u onoj temi , prelistaj forum itt
 
OVO SAM NASAO NEGDE U OGLASIMA, ako vam moze pomoci, ne razumem se al je novo i jeftino, pa se raspitajte.

muzilica za krave koze ovce ,nove garancija servis rezerni delovi cena 250e

Kontakt:
zeljko savic
0641157512
22320
indjija
 
Ma sta ce ti ukusnije je mlijeko kad se koza ili ovca pobrabonja u kantu :haha: :haha: :haha: .Salim se.
 
Jutros gledao u S.Palanci Muzilica za 2 ovce sa pulsatorom , klipna pumpa 350 e , drugi proizvodjac
290 e nema pulsator samo klipna pumpa , 3 kaze da se muzilica za ovce i koze razlikuju , sta vi mislite
 
Nazad
Vrh