Muža koza --- ručno ili uz pomoć muzilica

Da malo oživim temu - pošaljem upit u Gumil, i ljudi mi brzo i efikasno odgovore. Kaže: "aparat koji muze jednu kozu kosta 330 eura, a aparat koji ima mogucnost da muze dve koze istovremeno kosta 350 eura u dinarskoj protiv vrednosti. Aparat je monofazni, 0,37 kW, garancija je jedna godina." .... A ja čitao vaše postove (i savete) i ponovo pošaljem mail na koji mi, opet brzo odgovore ovako: "Ovaj model aparata nema pulsator u sebi, ima naizmenicnu pumpu." Da li neko zna da mi kaže - sme li se ovakav uređaj koristiti bez pulsatora (šta je ta naizmenična pumpa?) i da li može naknadno da se dokupi i priključi (nekako) pulsator? U poređenju sa cenama polovnih uređaja i novih uvoznih, meni se ovo čini kao - dobra cena, ali to neko od vas, stručnijih i sa iskustvom mora da mi potvrdi. Najvažnije je - da li ova "neizmenična" ima odgovarajući (štelujući) takt pulsacije i da li kod nje može vakum da se podešava? Ne vedi ušteda ako naškodim vimenima koza.
 
Ovo je odličan primer, "koliko para toliko muzike"

Po svemu što ja znam obavezan je pulsator i to naštelovan za koze kao što i vakum mora da bude naštelovan baš za koze.
 
Нисам стручњак за ове апарате. Треба да набавим тек. Да ли је могуће да се званично и слободно продаје уређај који шкоди животињама, или је у питању да су инжењери ту "наизменичну пумпу" наштеловали да ради под вакумом и ритмом пулсатора за козе?
 
Ni ja nisam stručnjak za ove aparate ali ne poznajem ni jednog ozbiljnijeg odgajivača koji ima muzilicu bez pulsatora, to jest sa naizmeničnom pumpom...Kada sam se spremao da nabavim muzilicu analizirao sam ovu temu i zbog toga sam pročitao desetine tekstova stručnjaka i uzgajivaca koza od Skandinavije do USA i Australije. Svi su jedinstveni, pulsator (dok se ne pronađe nešto bolje). Ja sam većinu podataka i parametara zaboravio ali tu imamo dva stanja koja se u nekom taktu smenjuju..npr na 2 sekunde. To ne znači da svaka faza traje po 1 sekundu. Naprotiv razlikuju se i to je takođe jedan od parametara.
 
Сада би било добро да нам се јави неко ко користи ову јефтину варијанту, да нам пренесе искуство и да своје мишљење. У сваком случају, као и увек, хвала ти за одговор Tar! :)
 
Ja bih da kupim muzilicu...isplatilo se ili ne meni ruke otpadose...bole do laktova.O kozarstvu ucim,citam i sticem iskustvo ali u muzne uredjaje se tek ne razumem!Ima u oglasima nekih ponuda ali nesmem da se usudim da kupim.Preporucite mi nekog proizvodjaca aman!Imam cetiri lepe koze svaka ima drugacija vimena i daju razlicite kolicine mleka.
 
Zvala sam nekoliko firmi.Novakovici imaju dobre muzilice ali za moje potrebe preskupe.Imam samo cetiri koze.Ima muzilica od 250 eura i 300eura ali nemaju pulsator.Ja jos uvek muzem samo ujutru jer su jarici preko dana s njima ali mama Alpina ima 3,5l mleka a njene cerke 1,7l i 1,5l.Cetvrta tek treba da se okozi.Mama Alpina ima velika vimena i dok pomuzem ruke mi otpadnu a mala kozica ima vimena ko loptice.Moram da kupim muzilicuA sta ce se desiti ako ih muzem muzilicom koja nema pulsator?
 
Pozdrav kolege,imam jedan problem. Kupio sam kozu,prvojarka,jare cu uskoro odbiti i pokusavao sam je pomusti. Ne bjezi,da se dirati za sise,al mlijeka nigdje,a osjeti se da u vimenu ima mlijeka i ima veoma male sise,hoce li se povecati kako se i mlijecnost bude povecavala? Hvala
 
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=783005 dali su ovi muzilice dobri za koze? razgovarao sam telefonski i rekli su mi da su so rotaciona pumpa i pulsator.oko 90 pulsacije u minut. cena za dve koze da muze odjednom je 790e. a za 4 koze odjednom oko 1200e. rekli su mi da je koza pomuzena za manje od 2 minuta. nikad nisam imao muzilicu pa me interesuje vi sto ih imate da malo objasnite za koliko vreme se muze koza koliko pulsacije treba da budu,koliko vakum?koja je marka bolja?dali je ova cena od ovaj oglas evtina ili skupa?ovaj oglas je u makedonija.kako se krecu u srbija slicni muzilice na ovu?
 
Pozdrav
Dobili smo kozu koja je sad ojarila dva jarića. Prvih dana po jarenju smo pazili da li jarići sisaju obe sise i malo izmuzali. Koza ima nezgodno postavljene sise i veoma male, bukvalno strše prema naprijed vodoravno, jako nezgodno za izmuzanje. Pitanje
Može li se ova pumpica iskoristiti da napravim muzilicu, sistem crijevo u teglu, a drugo iz tegle na sisu?
6874ae441553740898804b6273f90227.jpg


Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh