Tom imt-u 5136 je samo trebalo ugraditi zupčanike prve brzine što su đurđinčani smislili, diferencijal što je smislio ne znam ni ja već ko, a ne da stave gume 34 cola umesto 38 pa da tako rasterete sklopove, i imali bi ništa bolji ili gori traktor od 1221 u tom periodu oko 2000-te.
Bolja zadihtovanost kabine na 1221 je stigla tek sa ovim najnovijim modelima (ovi skroz crveni) tj zavarenim limom skroz što je 51xx imao od prvog napravljenog modela polovinom 80-ih. Tako da nemojmo toliko kuditi imt-a jer je i tako sakat mnoga gazdinstva opslužio i još uvek služi kod nekih.
O udobnosti sedišta ne vredi tipkati. Isto su udobni-neudobni.
Ono što se apsolutno slažem u to vreme u debeloj prednosti je bio rus sa cenom i sa dostupnošću delova a kod imt-a se već videlo da će biti katanac.
A što se tiče Majevice, znao sam da će neko napisati da je to stvarna cena koštanja jer kupuju delove pa sastavljaju ali kako onda oni misle da opstanu? Zašto su uopšte i pokušavali da naprave novi Srpski traktor kada su znali koliko će ih koštati i isto tako su znali da sa tom cenom neće prodati nijedan primerak jer neće biti konkurentan na današnjem tržištu.
To ujedno objašnjava zašto je imt i imr morao propasti. Ako država smisli da propadneš, ooooo hoćeš hoćeš. Nestaćeš. A ako želi da opstaneš, ne brini opstaćeš iako proizvodiš nešto što niko neće kupiti jer je prevaziđeno i isto iziskuje nekakve inovacije-modernizaciju kao i imt 51xx ili zmaj 1xx.