MTZ Belarus

Nisam neki vrsan poznavalac ove materije a ni ljubimac ruskih traktora ali vidim da se samo oni "ganjaju" maksimalno i teraju do krajnjih granica izdržljivosti pa je normalno da se i ovakve stvari događaju. Nisam video da je neko zapadni fensi traktor tako maltretirao i "njakao" već sve polako, pa pranje posle svake operacije, pa super original ulje, pa delovi... a u ove ruse sve delovi sa pijace, prerađeno ulje i onda eto, puklo nešto.

Чек, чек ја сам имао три Беларуса, и уље никада нисам мењао у мењачу. Мени су рекли да је у њима оригинално руско уље и да се оно не мења ма шта да се деи са мењачом. Јер кажу чим га замениш мењач се одма поквари. Један Беларуса ми је био 67,други 77 и трећи 99. Никад квар на мењачу.

Nisam
Чек, чек ја сам имао три Беларуса, и уље никада нисам мењао у мењачу. Мени су рекли да је у њима оригинално руско уље и да се оно не мења ма шта да се деи са мењачом. Јер кажу чим га замениш мењач се одма поквари. Један Беларуса ми је био 67,други 77 и трећи 99. Никад квар на мењачу.
Nisam ni ja menjao nikad. Mozda na 1 ili 2 servis jedino.

Pitaj vlasnike Belarusa koliko puta su menjali ulje u menjacu 😀
Neki ne znaju da ima i filter hidraulike.
Ja sam zamenio ove jeseni. Jer je skoro sve iscurilo. Ne i bez štete. Otišao je ležaj leve poluosovine. E sad da li je prvo iscurilo ulje pa otišo ležaj ili je ulje icurilo jer je ležaj bio pri kraju, ne znam. U svakom slučaju na proleće rasklapanje.

Pozdrav kolege kako su vam se pokazali ovi hidraulični volani sto prodaju rusi na pijaci ima nekoliko varijanti kažu koju hocete ima da se menjaju ramena i da spona koja je iz jednog dela ili da nema spone da se namontira klip i na klipu krajevi spona .Kakva su vasa iskustva

Ja sam zamenio ove jeseni. Jer je skoro sve iscurilo. Ne i bez štete. Otišao je ležaj leve poluosovine. E sad da li je prvo iscurilo ulje pa otišo ležaj ili je ulje icurilo jer je ležaj bio pri kraju, ne znam. U svakom slučaju na proleć
kod mene je otišo ležaj i probio semering posledica toga su bili vidljivi tragovi ulja

Poslednja izmena:
Uglavnom kad ode ležaj curi ulje na točak. Ne mora da probije semering.

Nebojša jel moraju oba ležaja da se menjaju na poluosovini ako zupčanik nije oštećen. Gledao sam neke Ruse, menjaju samo ovaj kod točka. Što bi trebalo da je mnogo manje posla? ili ne?
Naravno da ne moraju oba,moze da se menja i samo onaj koji je izdao.
Ako je spoljni u pitanju to je smesno,posao od 15 min bukvalno.
Ma da ako je traktor 3 i kusur 4000 sati ne bi bilo loše zameniti sve,nije to ni neki nenormalan posao a ni milion eura ulog.

Može li neko ko ima 1221 da izmeri koliko je maksimalno dugačak topling kad se odvije? Naravno da može da se koristi da nosi teret.
1221 nema standardne poluge kao zapadni traktori kategore 3 isto i top link , poluge su duzine izmedju kat2 i kat3 , a toplink totalno nestandarni takodje izmedju.
Sta smatras za orudje , plug kategorije 2 ili plug kopcanja kategorije 3.

U linku su dimenzije donjih poluga i rupa i toplinka
Donje poluge fiksne na 1221 su ugradjivali 950-960mm od oka do oka , zapadni standard je 1010mm
Tako da top link mu je nesto izmedju , sve zavisi sta kopcas onaj toplik od 82 mu je kratak ili dobar ako kopcas kat2 prikljucak a zapadni kat3 toplink mu je dugacak odnosno ako kopcas prikljucak kat3 nekad je dugacak.

Neka me neko ispravi , ako njegov 1221 ima duzinu zapadnih donjih poluga i standardni toplink odnosno standardne rupe.

U linku su dimenzije donjih poluga i rupa i toplinka
Donje poluge fiksne na 1221 su ugradjivali 950-960mm od oka do oka , zapadni standard je 1010mm
Tako da top link mu je nesto izmedju , sve zavisi sta kopcas onaj toplik od 82 mu je kratak ili dobar ako kopcas kat2 prikljucak a zapadni kat3 toplink mu je dugacak odnosno ako kopcas prikljucak kat3 nekad je dugacak.

Neka me neko ispravi , ako njegov 1221 ima duzinu zapadnih donjih poluga i standardni toplink odnosno standardne rupe.
Meni treba da ie duži i da je cat3 na kraju gde ide priključak. Tako da će mi to malo duže biti taman.

Kako ti je rekao srdjan , najjeftiniji poljski kat3 , ali vazi ona koliko para toliko muzike. Jedino donja rupa na toplinku je malo velika za klin na 1221 ali zato ce uvijek uci bez problema u vecu rupu ;)

• Like
Reagovanja: obi
Jel se desilo nekome da mu ode spojnicka na 1025? Juce bacao vestak i sve ok bilo i kad sam krenuo kuci u transportu odjednom neka buka mislio sam da je nesto u motoru otislo… na kraju sam skontao da sam ostao bez hidraulike i kardana. Pretpostavljam da se tu nesto desilo jos nismo otvorili da vidimo ali mi cudno da tako iz cista mira ode..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel se desilo nekome da mu ode spojnicka na 1025? Juce bacao vestak i sve ok bilo i kad sam krenuo kuci u transportu odjednom neka buka mislio sam da je nesto u motoru otislo… na kraju sam skontao da sam ostao bez hidraulike i kardana. Pretpostavljam da se tu nesto desilo jos nismo otvorili da vidimo ali mi cudno da tako iz cista mira ode..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili kardanska spojnicka ili srce korpe.

Nazad
Vrh