MTZ Belarus

CISTA PROPAGANDA 🤣🤣🤣.
Salu na stranu pre dva ili tri vašara u rumi sam zagledao malo ovog kineza,deluje mi robusnije napravljen od rusa i to ne zanemarljivo,sad tacne podatke nisam ni gledao ni tražio al ako se pokaže iole kvalitetan mogao bi biti zanimljiv za naše tržište,naravno ako mu cenu ne dignu u nebesa jer skoro sam kod mene u kraju naleteo na bagere(male sa gumenim gusenicama) iste marke cena im bas i nije nesto primamljiva,drugar se raspitivao okvirno mu je prodavac rekao oko 20000 po toni od prilike sa osnovnim alatom,sta god to značilo,sad u bagere se ne razumem al ovaj drugar reče da je skupo.

Da ne trujemo temu, no kinezi su odavno prisutni, neki više neki manje iliti neki su se bolje pokazali a neki lošije. Teško da će biti jeftini, toga teško da će biti, sem ako ne bude globalnog trenda pojeftinjenja. Na izbor ne utiče samo cena, jer treba imati na umu krilaticu da nekada što ne platiš na mostu platiš na ćupriji.

Волеш га више него ми што га терамо😄
Ja volim ruse samo zato što mislim da daju dosta za taj novac,ništa vise.
Cena ovog kineza traktora je manja nego sto je recimo 1221.3 tako da sa te strane je u prednosti,kao što sam rekao napravljen je čini mi se robusnije od rusa i stvarno mislim da moze da bude konkurent ako je iole onako kako ga reklamiraju.
A za bagere se ne šalim,neka firma iz Loznice ima ovde prodaju bahatona i na njihovom placu sam video te bagere,ne bi ni provalio da je to ta marka da nije ista ova sexy zelena boja a drugar je išao da se raspita jer radi bahaton pa mi treba tako neka mala masina za te sitnije poslove.

Zoomlion је велика фирма, али колико знам, у тракторском бизнису (међународно) нису дуго времена. За њих знам по којекаквој грађевинској и комуналној техници коју са виђао којегде, коју тешко промашиш због те њихове салата-зелене боје.

Zoomlion је велика фирма, али колико знам, у тракторском бизнису (међународно) нису дуго времена. За њих знам по којекаквој грађевинској и комуналној техници коју са виђао којегде, коју тешко промашиш због те њихове салата-зелене боје.
Isto tako i jako nekvalitetna, imaju tehnologiju kupljenu i veliku proizvodnju ali kvalitet je uzas(govorim o gradjevinskim masinama i dizalicama), puno kvarova su imali, neke sam cak video svojim ocima.

Isto tako i jako nekvalitetna, imaju tehnologiju kupljenu i veliku proizvodnju ali kvalitet je uzas(govorim o gradjevinskim masinama i dizalicama), puno kvarova su imali, neke sam cak video svojim ocima.
Ovaj za bagere je nabrojao sila nekih zajebanih "zapadnih" komponenti da se ugrađuje u njih,e sad koliko ima istine a koliko trgovačkih fora ne znam.

Ovaj za bagere je nabrojao sila nekih zajebanih "zapadnih" komponenti da se ugrađuje u njih,e sad koliko ima istine a koliko trgovačkih fora ne znam.
I nije te nista slagao, kad sam ti rekao da su kupili tehnogoje, mislio sam da su u vlasnistvu Linde, ZF menjaca i mnogih drugih, sve je u njihovim rukama, sve oni to ugradjuju ali mi isto veruj u nikako onom kvalitetu koje su te firme nekad imale...

I nije te nista slagao, kad sam ti rekao da su kupili tehnogoje, mislio sam da su u vlasnistvu Linde, ZF menjaca i mnogih drugih, sve je u njihovim rukama, sve oni to ugradjuju ali mi isto veruj u nikako onom kvalitetu koje su te firme nekad imale...
Zaboravio sam čiju je komplet hidrauliku spomenuo al je bilo zvučno ime,baš se trudio da nam to udje u uši.
Lepo je sve to zvučalo al kao što sam rekao ovaj drugar poznaje materiju i odma mi je rekao da je skupo jer je i kubota kod nas u selu i kaže da je cena kubote manja.
Al sto se ovog traktora tice mogao bi biti zanimljiv ako je iole kao što pričaju.

Овај Зомлион сам гледао у Бачкој Тополи на вашару, симпатична боја 😁, а онако одокативно много модерна кабина и баш масиван трактор. Једино што је све исти калуп ИТО, Ловол, и остала кинезарија.

Po meni to sto su na isti kalup nije ni neka mana,lakše ce se ljudi upoznati sa njima i potencijalnim problemima a još i delovi ako su isti od koje kakvih komponenti i nabavka će biti dosta olakšana.

Po cemu je moderna kabina na Zoomlion ?.Koliko sam gledao klipove na u tube,cak je i gora nego na rusa kod ovih modela 120-130 ks,one palice menjaca smesno izgledaju ,a mislim da je ista i na 180-200 ks.Jedino bolju,tj moderniju kabinu ima onaj od 230ks.Lepo je sto ima mehanicki reverzer,aj malo nesto brze okreces na kraj njive ...

Јбт га мени, је изгледала као, на овим фенси тракторима, а овај што је био на вашари је имао и навигацију па је било ту неких екранчића због којих ми се учинила модерном.

а онако одокативно много модерна кабина
Ниси вид'о како је пре неколико година на моделима од педесетак коња накалемљена кабина - блатобран је удаљен од точка, толико да баш жуља очи. К'о пилету сисе, што се каже. Као да су сакупили компоненте, па их пошто-пото спаковали заједно.

Додајем фотку.

b1.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh