MTZ Belarus

Mislis distributor , one tri rucice , ne , rastavis ga i radjen je iz sekcija , jer kod obrade ih promjeravajau i sklapaju , tolerancije su jako male , mozes da rotirassekciju sa klipom, pogotovo kod trosenja svaki je potrosen drugacije, u biti mozes ali onda nisi tek napravio nista, i prodaju se u sekcijama klip i taj dio kucista.
Na ovo si mislio , jedna sekcija je na linku , moze biti i drugi model
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/18556/mtz_hidraulika_elosztohoz_szekcio_saleo_original.html

Klipove sa ovakvog slicnog distributora
inace kod tih traktora svakave ludorije mogu da se nadju kao i ovaj distributor od nordhydraulic proizveden u svedskoj :sjasi:

IMG-20241026-173804.jpg

A unutra su ptfe o ring sistem brtvljenja takozvani slajd ring , moze samo da se naruci iz kine , jedan 4 E , prodaju samo po 10 komada
Kao na prvoj slici predzadnja ili zadnja brtva
Hvala na odgovoru, samo kod mene je drugaciji razvodnik, https://files.fm/u/jy5x97436k
Ovakav, ne moze da se razdvoji po sekcijama. Ne znam jel isto vazi i za njega da su tolerancije jako male(odnosno da klipovi nisu isti) i ako sam dobro razumeo nece da radi ako se zameni mesto klipovima unutra?

Vjerovatno je onaj koji koristi najviše potrošen pa propušta pa misli ako zamjeni klip da više neće.

Znam ja sta on hoće da uradi samo dal je mozda lakše kupiti dve polovne original cevi(jer su kod njega skinute) ili napraviti dva creva i koristiti drugu rucicu za to sto ti treba nego rasklapati razvodnik I ne uraditi ništa pri tom.

Znam i ja to al eto čovjek se savjetuje a pride možda voli i šarafat.
A pitaj Boga dal su i ostale sekcije dobre.

🤣🤣🤣
Ma nema tu neke utehe ili razočarenja,većinu nas muci ista stvar pare pare i još para al jbg postoje stvari koje mogu da se poprave i finansijski je isplativo popravljati ih i takođe postoje stvari koje ne mogu da se poprave ili jednostavno računica pokazuje da se to ne isplati.
Taj razvodnik koji muči kolegu iz originala je 300 i kusur evrica,recimo fenoksov ne bi trebao da je više od 250e,ima i još jeftinijih al pod znakom pitanja kakvi su,znaci zazmiris i izbrojis 250e montiras i vozis,ako nemaš ovog momenta strpis se mesec dana,prodaš dva praseta,dva jagnjeta ili tele sta ti ja znam i rešiš problem,ovako samo muka i nerviranje a problem tu i dalje.

Problem svih hidraulickih ventila je necistoca u ulju , imaju male tolerencije i to ih unustava. Vecina tih istocnih traktora ni nemaju filter(proizvodjac je napravio da ne bude zabune) i ako imaju nikad nije mjenjan i nije vise u funkciji , jeftine pumpe koje se brze trose i kontaminiraju ulje, na hidraulik se svasta ukljucuje itd.

Ne mislim da je tu problem samo izrada , veci problem je eksploatacija , tesko ce neko na skupim zapadnim traktorima da kopca krsine od zmajevki i ostalo u cemu je neko smece a ne ulje .

Da je samo taj razvodnik bio problem kupio bi ga odma nije 300e ne znam koja para, ali ja sam pored razvodnika ulozio do sad 1000-1500e minimum na razna sranja u taj traktor :) plus traktor nije u mojoj porodici odavno pa sam ja sad krenuo da ga sredjujem nego sam uzeo kredit da kupim taj traktor, jbg niti sam se razumeo niti sam imao kog da povedem da ga pogleda... :) ali na kraj cu da kupim i njega izgleda...

Druže razumem ja tebe jako dobro i shvatam sta pokušavaš da uradiš,kao što sam napisao većinu nas muče finansije al kao što sam ti vec pisao nemoze tako kako si ti zamislio,objašnjavao sam ti za hidrauliku,isto sam ti objašnjavao za menjac pa sta je na kraju bilo,opet problem,mora sta mora ako misliš da radi jbg.

Nazad
Vrh