MTZ Belarus

У фирми од нових трактора до музејских примерака вуку змајевке. Уље какво је такво је не цркава хидраулика.

IMG-20241026-173804.jpg

A unutra su ptfe o ring sistem brtvljenja takozvani slajd ring , moze samo da se naruci iz kine , jedan 4 E , prodaju samo po 10 komada
Kao na prvoj slici predzadnja ili zadnja brtva
Kod nas na 1025 je ovakav razvodnik...dobar je,suv od 2009 te.preko zime samo moram te prenosne flahove napraviti nove,od vibracija se rupe izdeformisale,pa rucice u kabini imaju lufta.

Ajd da dodam nesto za ovaj razvodnik i nase balkansko ‘krpljenje’, pre par godina sam bio u skripcu sa vremenom, bio je vikend i nije bilo gde da se uzme novi razvodnik, imao sam pozajmljenu tanjiracu koju sam morao sto pre da vratim a hidraulik nije mogao ni malo da zadrzi tanjiracu u gornjem polozaju, cim podigne i izbaci rucku on bi krenuo da spusta i nije se moglo raditi… onda sam rastavljao razvodnik i zamenio sam mesta klipovima, prebacio sam onaj sa trece rucice koju ne koristimo, i radilo je posao samo tako, drzao je tanjiracu preko noci podignutu, ali popravka je sluzila mozda pola sezone i opet je krenuo sve brze i brze da upusta hidraulik i na kraju je stavljen novi razvodnik… tako da za muku moze da posluzi ali kao dugotrajno resenje jok. Inace bio je u pitanju razvodnik od T40 ali to je maltene isto kao i ovaj na 82ci. Prosle godine naletim na vasaru kod nekog cige na novi razvodnik od 82ke sa cepovima, nikad ugradjen za 20e tako da je taj sad u ormaru za rezervu

Kod nas na 1025 je ovakav razvodnik...dobar je,suv od 2009 te.preko zime samo moram te prenosne flahove napraviti nove,od vibracija se rupe izdeformisale,pa rucice u kabini imaju lufta.
Ja pomenjao na svom sve O ringove i semeringe koji sluze kao prasinari. Idu 2 dimenzije gumica , narucio iz njemacke ovdje nisam mogao da nadjem a u kompletima kutija nema , vecinom su deblje , onih 6 koje idu u teflonske prstenove , idu sve metricke. Na teflonske prstenove se mora jako paziti , gornji ne skidati ni za zivu glavu , samo o ring sa njih , donji moze ali ga stavljati samo sa aluminijumskim kucistem u kome je , inace je toliko tanak da se iskida. Jedino one u sredini NBR brtve prstenove ne treba dirati , to je povrat i nema tlaka u kanalima. Inace ide 18 komada O ringova i tri semeringa i 6 onih tankih teflonskih prstenova u koje ide O ring.

Sada kad na prikljucima nema nista i gurnem rucicu , rasteretni moze da cuje i gluh covjek , prije se nista nije culo , izgleda pretakao unutra O ringovi postali tvrdi i plosnati. To nije bilo razlog otvaranja vec kad je ugrijan tesku vucenu tanjuracu spusti za 15-20 minuta.

Nije ni moj razvodnik slino. Slinilo je metalno crijevo sa pumpe u razvodnik, odnosno bakarne podloske , stavio one nove limene sa gumenim usnama i vise ne slini , dokle neznam , inace pomenjao sve te bakarne podloske sa ovim novim limenim sa gumenim usnama.

Ovakve podloske

Engleski naziv bonded seal

Poslednja izmena:
Vala si ti to magistrirao.na srecu nemam iskustva sa tim razvodnikom,samo sa obicnim starim tipom na 82.inace ni ne upusta,tanjiracu moze da drzi celu noc na tockovima.

Jako tesko je ustanoviti gdje curi , ispod kabine je , normalno mislio sam da je razvodnik, jer je sa njega kapalo , kad sam njega sredio vidim i dalje se ulje sliva , ali jedan problem sam rijesio , a onda drugi sa tim gumenim podloskama, tako da je sad resetovano na postavke skoro kao kad je bio nov ;)

Moguce ako ti stari americki konusi na spojnicama budu flisovali prebacim sve u DIN24 koji ne sline i ne pisaju ulje , jednostavno ubaciti reducire u razvodnik i gumena gidraulicka crijeva , takodje i izbaciti celicno crijevo od pumpe do distributora i staviti gumeno hidraulicko sa DIN24 konusima , na pumpi jedino staviti izlaz da moze reducir za DIN24 i bio bi rus suh kao pekarska lopata , ali onda ne bi bio vise rus :ROFLMAO:
Stavio ima vec dosta godina elektro hidraulicni ventil koji je sa DIN24 i zahrdjo je , ne slini nigdje ulje :ROFLMAO:

Jel ima posebno da se kupi reducir-holender ili kako se strucno zove na pumpi za vodu na koju dolazi crevo sa radijatora kabine ?
Uvijen je saraf samo.
Sa bloka motora ide preko slavine do kabine.

@grabik Te podloške se zovu MG prsten.Dobra stvar, na nekoj akciji kupio sam set u klaseru od 120 komada raznih dimenzija, mislim oko 35 evra plaćeno.Gde god procure bakarne ili aluminijumske idu ove MG i vozi.

Ne samo za Rusa, svuda završavaju posao.Na crevu memori cilinda od pluga mi je non stop slinilo ulje, menjao podloške i ne vredi.Slučajno kod lokalnog hidrauličara naletim na te MG, jeste me pošteno klepio za 2 komada u colovnoj meri ali više ne slini ništa.Od onda samo njih koristim.

Nazad
Vrh