aca74
Član
Ima nebojsa posla, ns treba mu izvinjenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Najbolje ti je na uzmeš rusa....drž se ti fergusona to ti je najpametnije...onako bez kabine,vetar pirućka,milina...Kad sam sve ovo ispratio (zapratio) doneo sam konačnu odluku. NIKAD neću uzeti rusa. Koliko vidim neki voze rusa 30 godina i ne znaju koje su mu brze, a koje spore. U kojoj treba orati, sejati, transport...
Mog fergusona ne menjam ni za živu glavu. Lepo piše 1,2,3, HN. A tu je i SH - BH i uvek znam u kojoj sam i šta radim i kako.
Izvini Nebojša ali kod mene neće biti posla za tebe.
Ni ja ne znam napamet. Zato sreća ima sa strane na prozoru kako idu brzine i koliko km/h. Nisam se nikad ni potrudio da zapamtim. Takodje pošto ima dva reduktora i 5 brzina + rikverc na menjaču ima dosta brzina koje se poprilično preklapaju.Kad sam sve ovo ispratio (zapratio) doneo sam konačnu odluku. NIKAD neću uzeti rusa. Koliko vidim neki voze rusa 30 godina i ne znaju koje su mu brze, a koje spore. U kojoj treba orati, sejati, transport...
Mog fergusona ne menjam ni za živu glavu. Lepo piše 1,2,3, HN. A tu je i SH - BH i uvek znam u kojoj sam i šta radim i kako.
Izvini Nebojša ali kod mene neće biti posla za tebe.
Koliko znam na tim mestima se koristi ta osovinica za klipove spoljne hidraulike kad se pojacava podizna moc ?,ako mislimo na isto.
Donja koja je pukla kod tebe,na 820 spaja obe poluge i spanere istih ,meni je to pucalo 3 puta ,osovina je jeftina.
To je ta. Gde uzeti neku kvalitetniju? Ova ne može da valja za te pare. Vidim ćale je uzeo ovde lokalno za 3500. Na netu ista može da se nadje za 2200. Više košta neobradjena štangla nekog kvalitetnijeg čelika.Pa naravno da je jeftina i naravno da puca kad je parče armature a ne osovina.
Zaobidjite kupovinu ovakvih delova.
Meni su pucale zbog moje greske,njegova fabricka prva je pukla relativno brzo nakon sto sam neke zile od drveca sa razrivacem cupao.Posle mi pucale jos 2 kad sam orao ali sam skretao sa plugom u zemlji na kraj njive par puta jer ne dignem plug na vreme i puknu ocas posla ...Kad to vise ne radim,ne puca ni ta osovina.Ja sam kupovao u Zr kod 2 prodavca delova za Belaruse,Lazaro i onaj drugi,Agrotehnika ili kako se vec zove ...
Inace kod mene na rusa vidim jedno rame ,levo ,od podiznih poluga ima lufta na onim nutovima,sad jel se samo rame hidraulike istrosilo ili ima lufta i u osovini ....ako treba osovinu menjati poprilicno velik posao posto je sigurno sve zapeklo ....Nzm jel to da menjam ili ostavim tako,vise me strah kvaliteta novih delova ...
A ako uzme rusa onda će od one 3 poze koje praktikuje spasti na 2.Ma nije to zbog menjača, već u rusu ima komotno mesta za komšinicu a u fergi mora u krilo...
Koja brzina odgovara tom poslu u njoj je radite,dal brza,spora kornjača ili zeka nije bitno,nece mu ni skratiti a ni produžiti vek.Šta misli majstor Nebojsa o ovome, dal treba izbegavati neke brzine za "teže" radove i koje su to, ili je svejedno?
proveri sta kazu u AP,ako slučajno nema javi se pa ćemo naći negde.To je ta. Gde uzeti neku kvalitetniju? Ova ne može da valja za te pare. Vidim ćale je uzeo ovde lokalno za 3500. Na netu ista može da se nadje za 2200. Više košta neobradjena štangla nekog kvalitetnijeg čelika.
daTo orete za žito tako plitko?