MTZ Belarus

Za cizmasa? Hoces da ti slikam sutra ?
Može. Da za čižmaša, 892. Pravio bih nosač utega za New Hollandove utege (10x40 kg) jer će on ić u zimsku brazdu. Plug je 3 brazde okretač pa će mu njegovih 200 kg utega biti malo, a razmišljam da stavim i pojačanja šasije. Uslikaj i nosač svojih utega sa gornje, donje i bočne strane da vidim jel ima razlike u odnosu na moj jer vidim da su kod tebe 45 kg.

još jedno pitanje za tebe treba da orem sa jednim 82.1 kod kolege ali traktor ima problem sa menjačem u sporim brzinama čuje se kad se tera zvekeće., Ovde lokalni majstor kaže da ih ne koristim nego da orem sa 6-om kornjačom, ima dosta da se ore.Da li može da se izazove veća havarija u menjaču ako se vozi tako vukao bi 3 glave vogela 3x35 cm.

Poslednja izmena:
još jedno pitanje za tebe treba da orem sa jednim 82.1 traktorom kod kolege ali traktor ima problem sa menjačem u sporim brzinama čuje se kad se tera zvekeće., Ovde lokalni majstor kaže da ih ne koristim nego da orem sa 6-om kornjačom, ima dosta da se ore.Da li može da se izazove veća havarija u menjaču ako se vozi tako traktor bi vukao 3 glave vogela 3x35 cm.
Pa zavisi sta se desilo unutra,zavisi iz kog razloga zvekece i sta zvekece,recimo sta ako se raspao neki lezaj pa podigne kuglice i upadnu izmedju zuba,eto igranke odma a možda je i negde samo okrnjen zub pa moze da ide tako još ko zna koliko.
Moj savet je ne cacakati mecku bez potrebe,ako menjac mora da se radi bolje ga uraditi pre oranja i biti miran nego orati i moliti se bogu da izdrži.

još jedno pitanje za tebe treba da orem sa jednim 82.1 kod kolege ali traktor ima problem sa menjačem u sporim brzinama čuje se kad se tera zvekeće., Ovde lokalni majstor kaže da ih ne koristim nego da orem sa 6-om kornjačom, ima dosta da se ore.Da li može da se izazove veća havarija u menjaču ako se vozi tako vukao bi 3 glave vogela 3x35 cm.
Nije li malo puno 3x35 za šestu kornjaču?

ne znam kaže da su probali i da ide lepo imenjač se ne čuje u brzim ima snage i ne diže temperaturu

Мисли на споре брзине, ручку мењача гурнеш скроз лево доле. Трећа четврта пета. Па онда још корњачом успориш.

Nazad
Vrh