MTZ Belarus

Uuuu breeeee ubreeee,sta te toliko razocaralo 😃😃😃
Кад орем са превртачем па кад почнем на уврстинама да се мачујем у кабини са полугама хидраулике и палицама мењача да ме неко са стране гледа рекао би овај пролупао😁

@Aki.w 5 godina,ozb ?. ....ovi u Zr 6 meseci xd.Gde je taj hidraulicar da nosim kod njega ubuduce ?.
Inace danas bio u Kucuri,firma ona za sajle,radili mi krajeve na mojim sajlama,extra su uradili,upresovano alu caurom i srce ubaceno.
Pa kod nas u selu ima jedan gumar sto se bavi sa time, firma radi vec 50 godina.
Radio mi klip od volana, klipove na prikolici... Sve top odrađeno..

Da se nadovežem na temu za novi klip... U AP su mi tražili 27000 za klip volana tako da me ne bi čudilo da je novi za hidrauliku duplo skuplji.

Кад орем са превртачем па кад почнем на уврстинама да се мачујем у кабини са полугама хидраулике и палицама мењача да ме неко са стране гледа рекао би овај пролупао😁
Nije problem do poluga nego tebi fali bar još jedna ruka da možeš sve u isto vreme da odradis 😃

Zanimljiv ovaj rus 1025, mislio sam da su "rangovi" tipa 3 i 4 jedan pored drugog, a ono prvo palica u spore, pa ta ista u 3 rang pa se isalta u brzinama 1-4, pa onda opet palice u brze pa u 4 rang pa opet saltanje od prve.
Mislio sam da su malo normalniji da su kao na 820 uparene 3-6 4-7 5-8, a ovde na istoj poziciji 3 i 4 rang...ali nije strasno nauci se.

Pretpostavio sam da nisi shvatio kada sam ti objasnjavao kako su rangovi.cim si ti poredio sa NH,znao sam da je dok ne sednes za volan sve pacija skola 😁

Kolege ako moze mala pomoc,

Drugar ima problem sa mtz 82 mala kabina, bez pozicionog regulatora. Kada hidraulika podize nesto lakse radi normalno i na vecem i na manjem gasu. Problem je kada zakaci nesto teze, tada dizanje ide normalno samo kada je na manjem gasu.Cim se doda veci gas rucica se vraca u neutralni polozaj i dok dize cuje se bas jako zujanje u razvodniku.
Pritisak hidraulike je nastelovan na 160 bara, zamenili smo i kuglicu na ventilu, ali razlike nema. Da li je razvodnik odsvirao svoje ili mozda na jos nesto da obratimo paznju?

Pa taj manjac tj komplikovanos tog menjaca za vozanje i jeste najveća mana tog traktora.
1021 je mnogo jednostavniji al zato i nema tako dobar izbor brzina.
Ali u njivi ne moze ni 820-920-892-952-1021 da mu parira.sad ko se kako snadje.jedno pitanje Nebojsa:da li je gedora(spojnicka) na 1025 i na 1221-1523 ista?

Nazad
Vrh