MTZ Belarus

Да да то је та свест видео сам руса гањај до бесвести и ништа му не треба а у неког страног се изува кад се улази.Рус ништа не ваља и никакав је а мезимац на пијeдестал ,комплетан идиотизам и дебилизам
 
Kolege na koliko se od prilike potrose zadnje gume na 820 u nekom prosecnom koriscenju,znaci i teskih poslova i transporta i svega izmedju?

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
 
Kod mene na 820 su i dalje prva ugradnja 2004 god, blizu 6000 sati, nosi dosta teške priključke, sve operacije radi. I idu jos ali su na samom kraju, nisu ćelave ali su ispucale od starosti i nece jos dugo sigurno, dobiće nove uskoro
 
Pitam jer sam pre par dana radio jedno kvacilo koje je stvarno bilo potroseno maksimalno.
Kroz pricu sa vlasnikom traktora saznam da je traktor 2002 god,na satu ima 4000 i kusur sati a sat je odavno prestao da radi.
Vlasnik se kune da se kvacilo prvi put radi i da nikad nije otvarano pre toga.
Ne bi mi bilo nista to posebno zanimljivo da mu prosle godine nisu montirane trece zadnje gume i da vlasnik tvrdi da ima gomilu sati i da je se bas posteno naradio.
Zato me interesuje koĺiko od prilike potraju jedne zadnje gume da bih imao neku pribliznu cifru jer stvarno nisam primetio da je traktor radjen a druk lezaj se vrti kao da je nov a opet vlasnik pojma nema dal ga je nekada podmazao.
e78739544b46786d70423c78146805d7.jpg
36d618d094ecce890cc2100ba271793a.jpg


Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
 
Imam jedno pitanje za vlasnike 1221 .3. Na koliko radnih casova menjati ulje u menjacu? Jel ima tu i neki filter za zamenu? Da li to mogu obaviti sam ili da zovem majstora?
 
Imam jedno pitanje za vlasnike 1221 .3. Na koliko radnih casova menjati ulje u menjacu? Jel ima tu i neki filter za zamenu? Da li to mogu obaviti sam ili da zovem majstora?
Kolega nisam vlasnik 1221.3 ali mozda mogu da pomognem.
Ulje bi trebalo menjati na 1000 rč a filter zicani cistiti na 500 rč.
Sto se rada tice mozete i sami odraditi nije neka preterana mudrost.

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
 
@nebojsa100

Imam neki mali digitalni termometar koji sam hteo da iskoristim za posredno merenje temperature motora (vode). Onako, čisto u kontrolne svrhe. Kažem posredno jer senzor od tog digitalnog termometra ne bi bio u kontaktu sa vodom, već bi bio zalepljen negde spolja na blok ili glavu. Gde je najbolje mesto na D243 motoru (MTZ82.1) za postavljanje tog senzora, tj. gde je najtoplija tačka ili gde je najtanji zid pa da se tu najbolje prenosi temperatura na spoljnu stranu? Senzor je oblika malog plastičnog tranzistora sa tri nožice (sad da li je baš tranzistor ili neki specijalizovani čip, nisam zagledao), sa čim bi ga moglo zalepiti ili pričvrstiti da ima dobar kontakt sa metalom?
 
Kolega da vam kazem tacno mesto ne mogu,nikad nisam imao potrebu nesto tako detaljno da merim temperaturu.
Nekom logikom na cetvrtom cilindru,negde pri vrhu.


Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
 
Tako sam i ja mislio, negde pored redovnog davača za temperaturu na glavi sa leve strane, ili na bočnom zidu prema kabini odmah iza tog redovnog davača.
A danas sam čuo predlog da taj tranzistorčić zalepim u udibljenje čepa na glavi sa desne strane ispod izduvne grane? Koliko sam čuo ti čepovi nisu debeli i tu bi trebalo da je dobar prenos temperature. Samo vidim da su ti čepovi polukružni iznutra i tu ne mogu da lepo da naslonim taj tranzistorčić da ima dobar termički kontakt sa metalom.
 
Pojavom turaka i kineza od ranije jos Breznjevu je uzdrmana prodaja. Oni moraju i sa novim dizajnom imati niske cene da bi se prodavali. Ovakvu novu 1221.3 bi kupio pa makar digao jos jedan kredit. :D
 
Овакви рестилизовани ако буду неких разумних цена одоше и турци и кинези
 
Nece biti jeftiniji jer ce poceti da se koristi vise plastike na njima umesto lima.Samim time ce profitirati vise na rezervnim delovima...Uvideli su oni da je profit na rezervnim delovima veci nego profit na gotovom proizvodu.Da nije tako jos uvek bi belarus imao samo centrigugalni filter ulja (na svim modelima)a ne zamenski,imao bi i dalje uljani vazdusni filter a ne papirni itd.Vise modela=vise razlicitih rezervnih delova u proizvodnji koji ne odgovaraju na sve modele.
 
Nazad
Vrh