MTZ Belarus

Danas zavrsavao sa branjem mojeg kukuruza i dolazi decko iz Feketica sa MTZ 82,1 trobrazni imt 757 sa kverneland glavama ore zimsko 30+cm ljudi moji ja ne mogu da opisem kako taj traktor radi trunke dima i to ide. Odem ja do njega da vidim bre sta je u pitanju kad ono turbo ugradjen ma milina kako radi prede ma milina ga bilo gledati odusevio sam se sa masinom.kaze lik evo vec 6 god kako ga je uradio i od prvog dana taj plug vuce kapi ulja ne trosi i stalno tri brazde vuce 4 brzinom,a za zito i 5-om!

4 brzi hod ? ,ja orem trobraznim 5 sporohodnom,bez turbine :D.Koju je turbinu stavio,jel menjao nesto jos u motoru ?.
Mom kolegi je pukla radilica na 82-ci,nije ni imao turbinu,nije bas svejedno stavljati turbo.

Po kataloškom broju bregasta im je ista a na 892 ide radilica fabriči sa ugrađenim tegovima.

Ma nek puca radilica,bregasta,blok,poluosovine,dekle ,kucista ,menjaci itd kad znam di ima da se kupe delovi popravis ga na njivi i nastavis da radis,ne volim mtz nesto posebno ali za neke stvari mu skidam kapu.

4 brzi hod ? ,ja orem trobraznim 5 sporohodnom,bez turbine :D.Koju je turbinu stavio,jel menjao nesto jos u motoru ?.
Mom kolegi je pukla radilica na 82-ci,nije ni imao turbinu,nije bas svejedno stavljati turbo.
Kaze da mu je radilica pukla dok je bio obicna 82,1 i onda mu je drug iz NS-a koji radi u Agrovojvodini ako sam dobro zapamtio preporucio i doneo sve delove:radilicu,klipove,hilzne,turbinu izduvnu granu i sve sto mu je trebalo za tu prepravku e sada nisam ulazio u detalje kaze izaslo ga je tada pre 6 god.1000evra!

Zamolio bih vlasnike rusa da kada govorite kojom brzinom terate u oranju napisete koliko je to km/h, ili postavite neku semu brzina.

Jedna je dizanje a druga je zaključavanje/plivajuci hod. Gurneš obe gore, kreneš par metara taman da dođeš na željenu dubinu i zatim zabodeš ručicu od dizanja u položaj za dizanje i ostaviš tako. Kad dođeš do kraja samo vratiš ručicu od plivajućeg u neutralni položaj i plug će se sam dići pa kad dođe u krajnju gornju tačku onda će razvodnik sam vratiti ručicu od dizanja u neutralni položaj.

Pa cekaj ti kazes da ga zakljuca odnosno da nema mrdanja ,pa tako nece imati plivajuci hod ako se dobro razumem treca rucka dole za plivajuci onako ako ima bregove njiva ice dublje kad se penje i plice kad ide niz breg?

Ja sam lepo napisao coveku koje su original dimenzije guma za njegov traktor a ovu dimenziju sto si ti naveo ne postoji na mtz verovatno si mislio na 15.5r38 koje idu na 82.1 i obican 820...

Послато са SM-G355H уз помоћ Тапатока

Nzm kako da postavim sliku.. Rec je o starijem tipu 82ke, ima 4 rucice...treca je hidropojacivac i ima 4 polozaja (odgore prema dole): blokirano, neutralno, ukljucen i skidanje pritiska...četvrta rucica je razvodnik isto 4 polozaja: plivajući, prisilni, neutralni i podizanje...i sad me zanima kako se ore pomocu obe..citao sam dosta postova ali me buni kad svako piše svoje

Poslednja izmena:
Jedna je dizanje a druga je zaključavanje/plivajuci hod. Gurneš obe gore, kreneš par metara taman da dođeš na željenu dubinu i zatim zabodeš ručicu od dizanja u položaj za dizanje i ostaviš tako. Kad dođeš do kraja samo vratiš ručicu od plivajućeg u neutralni položaj i plug će se sam dići pa kad dođe u krajnju gornju tačku onda će razvodnik sam vratiti ručicu od dizanja u neutralni položaj.

http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=66511261742591576329.jpg&file_imgur=TyYEsmC.jpg

ovo su polozaji kod mene u 82ci...bilo je ili da nacrtam ili da uslikam digitronom heheh

Nazad
Vrh