MTZ Belarus

Dali neko zna koji ulošci dizni idu na mtz82 motor je d 240 .koja im je oznaka i na kolko im se podešava pritisak traktor je devedeseto godište, Hvala unapred.

Dukej ja sam laik. Koliki je precnik tog kabla, mozda imam isti problem, pa bi izmerio promer kabla na mojem lukasenku.

Prečnik ovog novog kabla je 14mm. Oznaka mu je H07V-K pa mu možeš izguglati podatke.

ako su baterije dobre a tako tesko vergla otvori alnaser i pogledaj piksne da li imaju lufta. nekoliko komada sam radio i svaki okrece bar za 40ak% brze nego sa luftom.

Anlaser je prethodno sređen.Rotor (kolektor) je bio sav izlemljen pa je zamenjen sa novim, promenjene su i piksne. Pa ipak i dalje je ostao problem zbog lošeg kabla. Sad kad je kabel zamenjen nema više problema.

De imaju da se kupe ti kablovi 70mm2.Meni se na rakovici jako greje plus kabl.

Ja sam kabel kupio u Novom Sadu u Eltemu. Imaju korektne cene ali mi se nije svidelo što kabel seku samo na pun metar (npr. treba ti 3.2m, a ti moraš da kupiš 4m) jer je kabel navodno numerisam dužinski - što nije tačno. Ali u svakom slučaju prvo proveri zbog čega ti se greje plus kabel, da li zbog njega samog ili zbog lošeg anlasera. Jer ako je anlaser sa greškom, grejaće ti se i novi kabel...

...Kolega dukej jel to prvo paljenje i u jednom i u drugom slucaju?

U prvom slučaju jeste prvo paljenje tog dana (zapravo tad nije paljen više dana), a drugi slučaj je sutradan ali nije prvo paljenje već drugo jer u prvom nisam dobro snimio voltmetar (znači prvo paljenje je bilo pre minut dva i traktor je radio samo desetak sekundi). U oba slučaja je to bilo popodne kad je temperatura bila preko desetak stepeni, a onda sam narednih dana išao da orem pa sam ga palio ujutru kad je bilo 1-2 stepena (pre toga je bio i minus) i traktor je verglao bez problema ali nije upalio baš trenutno (otprilike posle 5-6 sec verglanja je sastavio). Traktor je stojao u otvorenoj garaži jer nisam hteo da otkačinjem plug.

Poslednja izmena:
Danas sam išao sa mtz 82 da poorem drugaru njivu za sadnju voća ,njiva je 15 km od kuće sve je bilo super.Kada sam završio oranje,isključio prednju vuču,izašao na putprednj točkovi su mi toliko mlatili levo desno da nisam mogao voziti,morao sam da uključim pednju vuču i dodjem polako kući.U čemu je problem?

Kontakt lampa tinja do 1700 obrtaja,šta može bitil.Danas promenut namotaj a pre mesec dana regler.

Danas sam išao sa mtz 82 da poorem drugaru njivu za sadnju voća ,njiva je 15 km od kuće sve je bilo super.Kada sam završio oranje,isključio prednju vuču,izašao na putprednj točkovi su mi toliko mlatili levo desno da nisam mogao voziti,morao sam da uključim pednju vuču i dodjem polako kući.U čemu je problem?
Imas gore na stubu volana ok 27kontra maticu,nju olabavis , a sa ok,22 kljucem malo dotegnes sraf i resen problem, za jedno vreme. Za ostale probleme, pitaj:ppozdrav:

Zatego sam i taj šaf i onaj dole ispod stuba volana na nosaču spona isto se ponaša nije u tome problem .Koliko treba da bude razlika izmedju prednje i zadnje strane kada se šteluje raspon točkova?

Sve novije generacije su naštelovane fabrički na 210+ , moj kolega kada je radio pvp vratio na 175 i radi bez problema. E sada dali u fabrici štancaju sve isto pa samo stavljaju na D-243 i D254.5 :sta:

Da li ima regler , da li je njega provjerio, ja skinem regler i sa promjenjivim naponom sa ispravljaca provjerim na nesto malo vise od 14V on iskljucuje kad napon spustis on ukljuci. Ovo da iznad 1700 o pocne da radi moze znaciti da ga zaostali magnetizam u alternatoru pobudi a ne regler.
Regler je nov i dobar je-Majstor rekao da napunimo akumulator pa da vidimo da li će biti promene

Nazad
Vrh