MTZ Belarus

Tu treba staviti umesto tih kugličnih valjkaste ležajeve

Bobe sad ces imati pomalo lufta u tockovima. Ali ce mnogo vise moci da nosi. Cak ce se vremenom i aksijalni luft pojaviti. Ali to tako mora. Ruska je to tehnologija.
E sad da se nadovezem na pitanje. Kako primetiti da je lezaj prikraju. Pratite semering. Ukoliko pokaze ulje na semeringu to znaci da je doslo do manjeg odstupanja. Ali to se naravno moze voziti. S vremena na vreme treba se zavuci i otvoriti deklu i pogledati taj spoljasnji lezaj. Tj kavez na njemu. A kuglice nece ispasti. Samo se razmaknu. Unutrasnji lezaj se samo na dizalici moze proveriti. On ipak malo redje odlazi.

Ja sam primetio da mi neko ulje (mast)kaplje na desnoj felni sa unutrašnje strane,to je od kada sam ga kupio bude kap dve ne više ,Šta to može biti

Jel mislis na ovaj sraf koji se nalazi sa leve strane razvodnika?

Uh, meni je sad skoro majstor objašnjavao šta da uradim ako mi na njivi otkaže hidraulik i neće da digne. Iskreno, nisam baš zapamtio jer nema šanse da ja to sam na njivi radim, pre ću raskačiti mašinu i zvati nekog po nju, a traktor rasklapati kod kuće...

Uglavnom, kad se odvrne taj šraf (ključ 30 ili 32) sa slike, vide se mali ventil, i onda se pod taj ventil malo podglavi šrafciger i podigne, ili se šrafcigerom malo stistne dole, kažem da nisam zapamtio. Ako sam razumeo šta mi je objašnjavao - taj ventil se zaglavi i treba ga samo odglaviti i onda ponovo krene hidraulik da radi. Znam da sam pitao a u čega da istočim ulje na njivi (oko toga da li JA to mogu uraditi sam na njivi) i da mi je odgovorio da ne treba ispuštati ulje jer tu samo malo iscuri ulja... Kad vidim majstora ponovo, pitaću ga da mi ponovo objasni pa ću napisati...

Otisao semering verovatno je lezaj dobio lufta.Sto se tice onog ventila budite sigurni kad jednom zagusi i pocne da zeza opet ce 100% jer na pecurki tog ventila se napravi ris i to je problem ubacite odmah nov ventil i mirna Backa.

12004015_1055084101203634_8135479491834063302_n.jpg

- - - - - - - - - -

evo moje 82-ke

Evo da javim da sam uspeo da poprvim hidraulik, problem je bio u tom ventilu o kom je bilo reci, taj mali klip sa oprugom na samom ventilu je otpao o opruga se zgnjecila, kupio sam drugi ventil namontirao i sve radi super, ventil sam platio 20 eura, ujedno i da se zahvalim clanovima na pomoci.
img1055.jpg

Isto kao i kod mog druga.Slucajno hodao pored njega dok je sin izlazio iz dvorista i cuo neko "cvrcanje".....posle smo ugasili motor,i drmali tocak i malo se osetilo.Sreca,samo kosuljica nije ni jedna kuglica ispala.Tesko se to na vreme oseti iz kabine.Jedan je tako"okasnio"na traktoru starom godinu dana i morao da menja i zupcanik.Parada 700 eura.Nema vise kvaliteta ni kod rusa.malo sam se razocarao....
I meni u oranju pre neki dan otisao lezaj tocka...na 2500 Rc...Hm,a vidim AP digla cene u nebesa...prodavace ih malo morgen po tim cenama!

Nazad
Vrh